A Miu Miu az inspiráló női egyéniségekre élezte ki 2020-as ünnepi kampányát, melynek legidősebb modellje a 66 éves Kim Basinger, mégis róla készültek a legdögösebb fotók. Az Icons címmel futó képsorozat régóta sikeres és feltörekvő tehetségeket vonultat fel egyszerű, világos, díszlet nélküli beállításban.

hirdetés

Kim Basinger volt a nyolcvanas-kilencvenes évek ügyeletes bombázója, akit aranyszőke hajával, telt, érzéki ajkaival, és tökéletes testével a legszebb színésznőként tartottak számon az akkori mozirajongók. Olyan filmekben bukkant fel, mint a 9 és 1/2 hét, a Marslakó a mostohám, a Batman, vagy a Szigorúan bizalmas, legutóbb pedig a 2018-as romantikus drámában, A szabadság ötven árnyalatában láthatta a közönség.

Bár még aktívan filmezik, az Oscar-díjas színésznő körül manapság nincs akkora felhajtás, csak néha-néha jelenik meg egy-egy fotón, és leginkább a 25 éves modell lánya, Ireland Baldwin kapcsán kerül szóba. A Prada leányvállalatának alapítója, Miuccia Prada azonban nem feledkezett meg róla, hiszen Kim Basinger egy olyan nőideált képviselt a múltban, amelynek értékei ma sem múlandóak.

A Miu Miu 2020-as ünnepi kollekcióját olyan egyéniségek mutatják be a kampányfotókon, akik, bár különböző generációkhoz tartoznak, tehetségükkel, megjelenésükkel, karizmatikus kisugárzásukkal, valamint a szakmájuk iránti elkötelezettségükkel is inspirálóak lehetnek a fiatalabb, illetve az idősebb korosztály számára.

Kim Basinger csak leült egy székre, de irtó dögös fotót szült ez a pillanat

A 66 éves Kim Basinger mellett a 45 éves színésznő, modell és rendező Chloë Sevigny, a 18 éves angol színésznő Raffey Cassidy, a 38 éves kínai modell, színésznő és volt balett-táncos Du Juan is feltűnt, akik mind szerepeltek már korábban a Miu Miu valamely kampányában. Kim Basinger 2006-ban, a divatház tavaszi-nyári reklámjában aratott nagy sikert, míg az Euphoria 17 éves sztárja, Storm Reid idén márciusban debütált a márka 2020-as őszi kollekciójának bemutatóján.

Az idei karácsonyi kampányban feltűnik még A korona című sorozat 24 éves színésznője, Emma Corrin, valamint az énekes, dalszerző és színésznő Jordan Kristine Seamón, aki nemsokára tölti be 18. életévét. Ők a Miu Miu inspiráló múzsái, akik a divatház szerint visszaadhatják az ikon szó elkoptatott értelmét.

Mert Alas és Marcus Piggott képei kerülik a felhajtást és a felesleges cicomát, a modellek letisztult, pasztelles háttér előtt pózolnak, hogy tényleg csak a személyiségükre kerüljön hangsúly. A karácsonyra való utalás is elmaradt, ami talán annak köszönhető, hogy ezek a darabok az őszi-téli gyűjtemény utánpótlásaként, illetve kiegészítéseként jelennek meg az üzletekben, hiszen sokféle stílust felvonultatnak, melyek nem csak az ünnepi szezonhoz passzolnak.

 

A menő képsorozatból Kim Basinger fekete-fehér fotója tűnik ki igazán, aki nem tett mást, csak leült egy székre, de olyan szexisen, hogy nehéz lenne utánozni. A hosszított zakófazonú kabátkát, és csillogó díszítésű kombinéruhát viselő színésznő észbontó lábakat villantott 66 évesen. Bár nyilván bejátszott egy kis Photoshop, tagadhatatlan, hogy bomba formában van a kilencvenes évek legdögösebb sztárja. Igaz, korábban meggyűlt a baja a botoxszal, de mára eltűntek a nyomai a félresikerült szépészeti beavatkozásnak.

Kiemelt kép: Piyal Hosain/Fotos International/Getty Images.

Képgaléria képei: Mert Alas és Marcus Piggott/Miu Miu Holiday 2020.

  • Megosztás:
hirdetés