A kazahsztáni születésű tervezőnő, Ulyana Sergeenko vintage hangulatú ruhái mindig kiszakítják az embert a valóságból. Legújabb haute couture kollekciójának bemutatóján Ornella Muti és Dita von Teese is tiszteletét tette, méghozzá nem a nézők soraiban, hanem a kifutón.

hirdetés

A gyönyörű olasz fimcsillag, Ornella Muti nemrégiben, március 9-én ünnepelte 65. születésnapját. A színésznő még mindig méltán viselheti a nyolcvanas években ráaggatott szexszimbólum címet, hiszen nem sokat változott az elmúlt negyven év alatt.

Bár szerepeket már nem vállal, alkalomadtán még modellkedik. Januárban a párizsi divathét egyik kiemelt sztárja volt, a 47 éves Dita von Teese társaságában, aki szintén kifutóra lépett Ulyana Sergeenko haute couture divatbemutatóján. A fehérneműmodellként is ismert burleszktáncos felett sem telik az idő, szépsége ma is lenyűgöző.

Cicás estélyi ruhák, Ornella Muti és Dita von Teese – Ilyen egy különleges show!

Ulyana Sergeenko stílusvilága eddig sem szűkölködött a nőiességben, a tervezőnő gyakran nyúl a húszas-negyvenes évek klasszikus vonalaihoz, ám egészen új szintre helyezi az akkori fazonokat.

Kollekcióival igyekszik a női szerep sokféle színét megmutatni: a hűvös dívától kezdve a gyermeki bájig rengeteg inspirációt és közlési formát felhasznál. A tavaszi-nyári couture gyűjteménye meglepően cukormázasra sikeredett, melyben a kislányos elemek is megmutatkoznak.

 

Az édeskés pasztellszínek, a lágy selymek és boák, a cicás és csillogó részletek elsőre egy babaházat juttatnak eszünkbe, de természetesen a tervezőnőre jellemző nőies vonalvezetések is megmutatkoznak a kavalkádban.

Ebben a meseszerű világban jó elveszni, mert a jól eltalált balanszoknak köszönhetően cseppet sem émelyítő, vagy tömény. A cicafejes dekoltázsok igazán ötletesek, az anyagokon túl ezek a szuper érzékkel bevitt részletek teszik igazán különlegessé a kollekciót.

Kiemelt kép: Estrop/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés