Most, hogy jelentősen lecsökkent a napi mozgás mennyisége, talán sokan érzik magukon, hogy a testük merevebb és kevesebb általános fizikai erővel bírnak. Ezért fontos, hogy este vagy reggel beiktassuk a mozgást a napirendbe, de már az is sokat segít, ha két munka között pár percben átnyújtóztatjuk a végtagjainkat.

Nyújtógyakorlatok a rugalmas, erős testért

A test nyújtása nagyon fontos, hiszen mozgásszegény életmód hatására az izmok megrövidülnek, merevvé, rugalmatlanná válnak. Ha ez az állapot hosszabb ideig áll fenn, gerinc- és hátproblémák jelentkezhetnek, főleg, ha az ember ülőmunkát végez. De, nemcsak ezért érdemes nyújtani: ha az izmok rugalmasak, a különböző tornagyakorlatok kivitelezése is könnyebb, illetve elkerülhetők a komolyabb sérülések.

A következő videóban egy rövid, tíz perces nyújtó-gyakorlatsort láthatsz, amivel könnyen átmozgathatod az egész testet. Sokféle gyakorlat van ebben a tornában, amik között a saját szintednek megfelelően válogathatsz. Arra figyelj, hogy ne erőltesd túl a tested, csak addig nyújtózkodj, ameddig jól esik. Érdemes pár bemelegítő gyakorlatot is elvégezni, mielőtt nekilátsz.

Akár naponta, munka közben pihenésképpen is beiktathatod, aminek köszönhetően nemcsak rugalmasabb és erősebb lesz a tested, de az energiaszinted is szárnyalni fog.

 

Főkép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés