A jóga az egyik legnépszerűbb mozgásforma napjainkban, ami nem véletlenül annyira kedvelt. Helyesen végezve a gyakorlatokat számos élettani hatása van, ezen kívül hajlékonyabbá, erősebbé teszi a testet és elősegíti a pránának nevezett életenergia áramlását a testben.

hirdetés

A jóga előnyei

Utóbbi nagymértékben hozzájárul a jobb erőnléthez, ami nem csak a fizikai testben, de a belsőben is megmutatkozik. A rendszeresen jógázók sokkal magabiztosabbak, kiegyensúlyozottabbak és harmonikusabbak. Legjobb reggel végezni a gyakorlatokat, a lendületes napkezdés érdekében, de bármilyen napszakban is jógázz, annak biztosan lesz eredménye.

A következő videóban olyan gyakorlatokat látsz, amikre megéri időt fordítani, hiszen mindazokhoz hozzájárulnak, amiket fentebb részleteztünk. Ha van rá lehetőséged menj ki a szabadba kihasználva a nyár utolsó napjait, de ha erre nincs módod, feltétlen nyisd ki az ablakot, hogy a gyakorlatok végzése közben megteljen a tüdőd friss levegővel.

A gyakorlatokat leginkább haladóknak ajánljuk, de kezdőként is találsz köztük olyat, amit könnyűszerrel megcsinálhatsz. Fontos, hogy ne erőltesd túl a tested, mindig csak annyit csinálj, hogy az jól essen. Légy türelmes magaddal, iktasd be rendszeresen a gyakorlatokat és hidd el, sokkal jobban érzed majd magad a bőrödben. Most fogd a matracod, irány a természet, és ne felejts el mélyen lélegezni!

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés