Az ékszerek esetében általában fokozottan igaz a mondás, miszerint a kevesebb néha több. Különösen, ha egy elegáns alkalmi öltözéket egészítenek ki. Egy hangsúlyos, feltűnő fülbevalóhoz például már nem feltétlenül szükséges a nyaklánc, de a fémes csillogás visszaköszönhet, mondjuk, a csuklón, egy letisztult karkötő formájában. Ha nincs ilyen darabod, nyakláncból is elkészítheted, egy pillanat alatt.

hirdetés

Van, amikor a hangsúlyos, extrém ékszerek halmozása betalál, de a finom elegancia inkább a visszafogott csillogásra épít. Egy roppant egyszerű szettet is fel tud dobni, ha itt-ott, néhány részletben megcsillannak a fémes elemek. Amennyiben már egy feltűnő darab akad közöttük, a többit nem árt visszafogni. A lelógó, fényes, nagy fülbevalók mellé már nem muszáj erőltetni a nyakláncot, elég, ha a domináns ékszerrel harmonizáló karkötő vagy gyűrű kerül be a képbe.

 

Nem szükséges szettben vásárolt kiegészítőket viselni, és manapság a fémszínek keverése sem számít divatbűnnek, de arra mindenképp ügyelni kell, hogy legyen egy vezértónus. Ha ez például az ezüst, a rozéarany vagy a sárgásabb aranyszín csak módjával bukkanjon fel, lehetőleg apró részletekben.

Csodás, letisztult karkötő nyakláncból

Megesik, hogy épp egy visszafogott karkötő tökéletesítené az összhangot, de nincs az ember birtokában olyan kreáció, ami szóba jöhetne egy elegáns szett részeként. Ilyenkor érdemes szétnézni a nyakláncok között, amikből általában egynél többet szoktak begyűjteni a nők életük során.

 

Egy szimpla ezüstláncból gyönyörű, többsoros karkötő készülhet, ami önállóan, csillogó fülbevalók nélkül is stílusos éke lehet az elegáns szettnek. Erre tökéletesen alkalmasak a közepesen vastag nyakláncok, melyeknek jobb tartásuk van, mint a hajszálvékony verzióknak.

Ahelyett, hogy snasszul körbetekernéd a láncot a csuklódon, és hagynád, hogy hanyagul lelógjon a felesleg, egy kis csavart vihetsz a műveletbe, így jobban fog passzolni, és sokkal szebb lesz az eredmény. Senki nem mondja majd meg, hogy karkötő helyett nyakéket viselsz a kezeden.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés