A divat folyamatosan változik, Naomi Campbell azonban egyáltalán nem. A gyönyörű szupermodell már több mint harminc éve a kifutók sztárja.

hirdetés

Naomi Campbell több mint 30 éve a kifutók sztárja: képeken a szupermodell karrierje

Naomi Campbell  neve még azok számára is ismerős, akik nem kifejezetten jártasak a divat világában, ugyanis a szupermodell rendkívüli szépségével és vibráló megjelenésével mindig kivívja a figyelmet, bárhol jelenjen meg. A kilencvenes évek egyik legnépszerűbb és legelismertebb manökenjeként tartják számon. Noha az új generáció már abszolút meghódította a kifutókat, és sok vele egykorú modell visszavonult a rivaldafényből, az 53 éves Naomi karrierje továbbra is csak felfelé ível.

A galériában összegyűjtöttük a modell ikonikus kifutós pillanatait, amelyekre büszkén emlékszik vissza a divat világa. Kirobbanó, vibráló kisugárzásából mit sem veszített az elmúlt harminc évben, szinte hihetetlen, hogy ugyanúgy tündököl most is, ahogy a kilencvenes években. Nehéz lenne kiemelni pár fotó segítségével a legemlékezetesebb szetteket és szerepléseket, ám az egyértelműen látható az idővonalon, hogy a modell szabályszerűen tündököl a kifutón.

 

Naomi Campbellt nagyon fiatalon fedezte fel a divatszakma. Megdöbbentő belegondolni, hogy tulajdonképpen a nyolcvanas évek vége óta topformában van. A kétezres évek közepén már húszéves karriert tudhatott maga mögött. Úgy tűnik, a határ a csillagos ég, ugyanis az 53 éves manöken azóta is rengeteg divateseményen vesz részt, fotózásokat és kampányokat egyaránt gyakran vállal.

Stílusa némileg átalakult az évek során, de a korai és a mostani időszakban éppúgy láthatunk tőle merész, dögös darabokat és elegáns kifutós szerepléseket. Egyáltalán nem fog rajta az idő, bár igaz, sokat tesz azért, hogy megőrizze kirobbanó formáját.

Linda Evangelista és Christy Turlington mellett a világ legkeresettebb modelljévé vált. Noha a szupermodellek korszaka már lezárult, azóta is mindenki így gondol rá. Karrierje során rengeteget tett a diszkrimináció ellen, ő volt az első színes bőrű nő, aki szerepelt a francia Vogue címlapján. Naomi karrierjének kezdeti szakaszát botrányok és viharos kapcsolatok jellemezték, ám mindennek ellenére olyan márkákkal dolgozott együtt, mint a Versace, az Alaia, az Yves Saint Laurent vagy a Vivienne Westwood.

A rövid haj elképesztően jól állt neki.

A legikonikusabb pillanatok

Amire biztosan mindenki emlékszik, az nem más, mint Naomi Campbell divatbakija az 1993-as Vivienne Westwood-divatbemutatón, amit bájos reakciója tett igazán emlékezetessé. A modell nem tudott talpon maradni a hatalmas platformtalpú cipőben, még ő sem tudta megállni nevetés nélkül, amikor a földre huppant.

 

Már az Yves Saint Laurent 1987-es couture bemutatóján is jól érzékelhető volt a profizmusa, sokan külön művészetnek tartják, amilyen méltósággal és kecsességgel tud vonulni a kifutón.

És hogy ne menjünk olyan messzire, a 2023-as Schiaparelli-bemutatót sem hagyhatjuk ki az ikonikus pillanatok közül. Naomi kabátját egy hatalmas farkasfej díszítette, a látvány egyszerre volt szürreális és elképesztően menő. Sokan megijedtek, de az állatfejek kézzel készült utánzatok, ahogy a szőrme sem valódi.

A Versace idei, őszi-téli kollekciójának bemutatójáról sem hiányozhatott. A kilencvenes évek óta igencsak sokszor vonult végig a márka kifutóján. Tavaly szintén képviselte a márkát.

Kiemelt kép: Daniel SIMON/Gamma-Rapho via Getty Images/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés