A párizsi couture divathét roppant izgalmas bemutatók és divatpillanatok sorát vonultatta fel. Mutatjuk a legemlékezetesebbeket.

hirdetés

A divathetek soha nem okoznak csalódást a különleges tervezői darabok szerelmeseinek, a márkák minden alkalommal fantasztikus bemutatókkal rukkolnak elő. A legtöbb esetben már önmagában a kollekció elvarázsolja a közönséget, ám a divatházak mindig igyekeznek valami extrát belevinni a koncepcióba. Idén két show vált igazán emlékezetessé, illetve egy olyan divatbaki, ami bejárta az internetet.

Emlékezetes bemutatók a párizsi couture divathét repertoárjából

Az idei párizsi couture hét csodálatos kreációkkal és izgalmas kollekciókkal kápráztatta el a közönséget. Nehéz lenne kiválasztani a legszebb ruhadarabot, vagy azt a márkát, amely abszolút elvitte a show-t. Néhány divatpillanat azonban olyannyira emlékezetessé vált, hogy az interneten azóta is hatalmas népszerűségnek örvendenek a róluk készült posztok.

Az egyik bemutató, amely igencsak megosztotta a közönséget, a Schiaparelli show-ja volt. Daniel Roseberry, a divatház kreatív igazgatója úgy nyilatkozott, hogy Dante Infernója ihlette a kollekciót, amelyben az állatok kapták a főszerepet. Három szupermodell, Irina Shayk, Naomi Campbell és Shalom Harlow is egy hatalmas állatfejjel vonult végig a kifutón. A szürreális látvány megosztotta a rajongókat és a kommentelőket. Miközben egyesek abszolút felfedezték a tervező által említett párhuzamot és kreativitást a kollekcióban, mások felháborodva nézték a bemutatót.

Noha a márka kihangsúlyozta, hogy az állatfejek kézzel készültek, s egyértelműen nem eredetiek, első látásra sokan bedőltek a látványnak. A csapat olyan fantasztikus munkát végzett, hogy az eredmény valóban megtévesztőre sikerült. Annak ellenére, hogy az állatok nem igaziak, többen nemtetszésüket fejezték ki a kollekcióval kapcsolatban arra hivatkozva, hogy a ruhák a trófeavadászatra emlékeztetik a nézőket.

A bemutató egy másik momentuma szintén rengeteg posztot szült a közösségi médiában. Kylie Jenner a közönség soraiban kapott helyet, s ugyanazt az oroszlánfejes ruhát viselte, mint Irina Shayk a kifutón. Egyáltalán nem szokatlan, hogy a meghívott díszvendégek az új kollekció egy-egy darabját kapják meg a márkától az eseményre, azonban a hatalmas állatfej mindenkinek szemet szúrt.

Egy másik bemutató szintén emlékezetessé tette az idei párizsi couture hetet. A Victor & Rolf show-ja elképesztően bizarrá tette az egyébként letisztult báli ruhákat. A tervezőpáros kreativitására mindig lehet számítani, idén azonban ténylegesen elszakadtak a valóságtól és a divatvilág íratlan szabályaitól. A kollekció mesés darabjait fejjel lefelé, oldalasan és átlósan viselték a modellek, az összkép egyszerűen szürreális, mégis zseniális volt.

A galériában megtekintheted a Schiaparelli-bemutató legmegdöbbentőbb darabjait, valamint a Victor & Rolf káprázatos, különleges kollekciójának legütősebb kreációit is. A legszebb, legcsodásabb darabokkal idén a Valentino szolgált, a márka mesébe illő ruhákat vonultatott fel. Nem spóroltak a romantikus részletekkel, a habos-babos, fodros megjelenés idén cseppet sem lesz túlzás.

 

Egy divatbaki abszolút elvitte a show-t a Valentino bemutatóján

A Valentino bemutatója szokás szerint fantasztikusan sikerült, az új kollekció káprázatos, gyönyörű darabokból áll. A közösségi média azonban nem túlzottan kegyes a márkákkal, ugyanis egyetlen apró baki abszolút elveszi a reflektorfényt a csodás ruhadarabokról, s az emlékezetes pillanatra tereli a figyelmet. A híres modell, Kristen McMenamy megbotlott, majd elesett a magas sarkú cipőben. A modell láthatóan felhúzta magát a kínos pillanaton, majd ledobta a kényelmetlen lábbelit, s mezítláb vonult tovább a kifutón.

Egyesek úgy gondolják, hogy a modellek fényűző élete irigylésre méltó, ám a csodás szakmának megvannak a maga árnyoldalai. Azon túl, hogy a modelleknek mindig topformában kell lenniük, a bemutatók idején is a maximumot kell kihozniuk magukból. Nem Kristen McMenamy az első, aki megbotlott a kifutón, valószínűleg az apró baki nem befolyásolja fényes karrierjét, azonban a szakma veszélyeire abszolút felhívja a figyelmet.

Kiemelt kép: Estrop/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés