A finoman nőies és a közönséges dekoltázs között nagyon vékony a határmezsgye, különösen, ha dús keblekről van szó, melyek nem szorulnak különösebb hangsúlyozásra, kiemelésre, hiszen egyébként is látványosak. Susan Sarandon szereti megvillantani büszkeségeit, és gyakran hajlamos átesni a ló túloldalára, ám a diszkrét, finomabb dekoltázsok éppúgy megtalálhatóak a ruhatárában, amelyekkel bizonyítja, hogy nem ellensége a szolid nőiességnek. A nagy mell nem feltétlenül jelent nehézséget az öltözködés terén, és rejtegetni sem kell, de nem árt alaposan megválogatni az idomokhoz passzoló fazonokat.

hirdetés

A méretes keblek optikailag összenyomják a felsőtestet, amitől a derékvonal is szélesebbnek tűnik. A vízszintes dekoltázs még inkább széthúzza a sziluettet, a zárt nyakmegoldás pedig lerövidíti a törzs vonalát, és a cicik miatt zömökebbnek mutatja az alakot. Ám nem csak az alaknyújtó trükkök szempontjából lényeges a ruhakivágás szabása, hiszen a dús idomok kihívó tálalása, vagy nyakig felpolcolása nem éppen az elegáns, finom küllemet szolgálja. A szexi és a közönséges között óriási a különbség, és olykor nehéz eltalálni az arany középutat, ami mutat is valamit, meg nem is.

Dekoltázs és nagy mell: Susan Sarandon és Salma Hayek is tud diszkréten villantani

Bár a hírességek ruhaválasztását gyakran stílustanácsadók és stylistok segítik – különösen a nagyszabású vörös szőnyeges események előtt -, olykor ők sem kerülik el a triviális hibákat. Az itt felsorolt nők mindegyike járt már úgy, hogy többet mutatott a kelleténél, de ez nem jelenti azt, hogy fogalmuk sincs a diszkrét dekoltázsról.

Salma Hayek például nem túl magas, így könnyen összenyomhatja az alakját egy túlságosan zárt, magas nyakú ruhaszabás. Az ő esetében nagyon vigyázni kell az arányokra, hiszen a csípője is nőiesen kerekded, a derékíve és a nyaka pedig viszonylag rövid. Ezeket a területeket nyújtani kell, hogy a dús keblei ne szélesítsék az alakját, a derékvonala rovására.

Christina Hendricks viszonylag magas, és arányosan telt, homokóra sziluettel rendelkezik, ám bármit felvesz, minden hangsúly a melleire irányul, hiszen elég feltűnő domborulatai vannak. Gyakran panaszkodik arról a vele készült interjúkban, hogy megfelelő melltartót is alig talál magának, hiába léteznek 90E méretű darabok, a fazon nagyon nem mindegy.

Olykor beficcen nála is a hiba, hogy túlságosan feltolja cicijét a ruha, de ez általában annak tudható be, hogy a mellei alapján felül egy mérettel nagyobb fazonok szükségesek, így valószínűleg nehezen talál magára olyan ruhát, ami mindenhol pont jó.

Viszont az rögtön lejön az öltözködéséből, hogy érti és használja is az alakformáló trükköket: gyakran választ olyan blézereket, blúzokat, melyek V-kivágással nyújtják a felsőtestét és slankítják a mellkasát, a csípőjére azonban nagyobb hangsúlyt tesznek, ezáltal pedig egyensúlyba hozzák az arányokat.

 

Susan Sarandon és Kate Upton sem szereti elbújtatni a nőies idomait, olykor azonban összejön nekik az a bizonyos arany középút, amitől sokkal kifinomultabb a megjelenésük. Mutatjuk, melyek voltak azok a telitalálat szabások, amikkel nagyon ráéreztek a kényes egyensúlyra.

Kiemelt kép: Rivera Simon/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés