A divatvilág kaméleonjaként ismert Linda Evangelista fergeteges fotósorozattal indítja a 2024-es évet, négy címlapon négy különböző arcát mutatja meg, szinte a felismerhetetlenségig elmaszkírozva.

hirdetés

A művészi, minimalista fotók után most igazán vad, extravagáns képekkel lendíti fel a 2024-es év álmos kezdetét Linda Evangelista. Tavaly már egyértelművé vált, hogy ötévnyi kihagyás után komolyan gondolja a visszatérést, bár mindezt nem túl jó hírekkel vezette fel.

A WSJ. magazin felkérésére szeptemberben ismét Steven Meisel fotózta a modellt, ekkor jelentette be Linda Evangelista, hogy nemcsak paradox zsírhiperpláziával, hanem mellrákkal küzdött a háttérben, ezért tűnt el hosszú időre a nyilvánosság elől. 2022-ben sajnos kiújult a betegsége, de nyilatkozatai szerint már nem akarja eltitkolni harcát, sőt, mára elég erősnek érzi magát ahhoz, hogy újfent belevesse magát a munkába, és örömét lelje a modellkedésben.

Linda Evangelista ezúttal a V magazin felkérésének tett eleget, ennek köszönhetően négy zseniális címlapon tündököl, melyek igazán emlékezetessé teszik a 2024-es tavaszi kiadást.

Merész, vad fotókkal köszönti 2024-et Linda Evangelista: 4 címlapon 4 fantáziavilág

Nem csupán szépsége és karizmatikus egyénisége, hanem leginkább az átváltozásra való képessége tette naggyá Linda Evangelistát a kilencvenes években. Olykor szolid szépségével, máskor pimaszul vagány vagy különc megjelenésével ejtette rabul az emberek figyelmét. Új színt vitt a magazinfotózásokba, és igencsak felpezsdítette a kifutón való vonulást, ami gyakran egy jól bejáratott, megszokott séma szerint zajlott.

Amikor rövidre vágatta a frizuráját, rögtön divatot teremtett vele, pedig sokan azt jósolták, hogy véget vet a karrierjének a merész változtatás. Ehelyett egy új korszakot nyitott, nemhiába emlegették a divatvilág kaméleonjaként.

A V magazin januárban megjelenő tavaszi kiadásában Linda Evangelista ismét megcsillantja kaméleoni képességét, négy címlapon négy különböző stílusban mutatja meg magát, szinte a felismerhetetlenségig elmaszkírozva.

A V146 kiadás egy tavaszi előzetes, amely bár divatfotókat tartalmaz, nem a szokványos módon mutatja be a feltörekvő trendeket.

A fémszínek közül nagy szerepet kap az arany, amely nyilvánvalóan a csillogó trend további felfutását vetíti elénk, ugyanígy a csipkemotívum és az állatminta is megjelenik az extravagáns összeállításban.

Steven Klein fotói egy szürreális fantáziavilágon keresztül árulnak el néhány aprócska részletet a tavasszal várható irányzatokból, Linda Evangelista őrületes átalakulásával.

A Patti Wilson által összeválogatott ruhadarabok, a fantasy filmekbe illő, mesteri sminkek, amiket Kabuki alkotott, valamint a művészi, színpadias frizurák, melyek Julien d’Ys keze nyomán születtek, mind hozzájárultak az érzelmeket és stílusokat összemosó összképhez. Mintha látomások vagy a tudatalattiban felbukkanó képek lennének, olyan erővel hatnak ezek a divatfotók.

Egyszer szoborszerű szépségként jelenik meg a szupermodell, máskor uralkodó vagy ijesztően sejtelmes szerepben tűnik fel, és nem csak a sminkjével éri el az átütő hatást. Linda Evangelista karizmatikus energiái elevenednek meg a címlapon, valamint a 2024-es trendeket előrejelző fotóválogatásban.

Kiemelt kép: Paul Morigi/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés