Linda Evangelista annak idején hirtelen tűnt el a divatvilág rivaldafényéből, bár épp a visszatérést tervezte, nem lett belőle semmi, hosszú évekig nem mutatkozott a nyilvánosság előtt. Megvolt rá az oka, amiről tavaly libbentette fel a fátylat. Őszinte kitárulkozását egy Vogue-címlap követte, melynek sikerére ő maga sem számított. Akkor még csak találgatni lehetett, hogy visszatér-e a divatszakmába, nemrég azonban a Fendi kifutóján is felbukkant, majd az olasz márka reklámarcaként jelentek meg róla képek.

hirdetés

Már nem titok, Linda Evangelista tavaly saját maga mesélt kálváriájáról a People magazinnak. Akkoriban, amikor szupermodell társai – akikkel együtt kezdte pályáját – szinte egytől egyig visszatértek a divat világába, ő ugyanezt tervezte. Nem is kerülték el a felkérések, ám miután a szervezete rosszul reagált egy plasztikai beavatkozásra, úgy érezte, kénytelen visszavonulni.

A testzsírfagyasztásos eljárás, amit igénybe vett, pont az ellenkező hatást váltotta ki nála, a zsírsejtek ahelyett, hogy összezsugorodtak volna, növekedésnek indultak. Bár helyreállító beavatkozásokkal némiképp finomítani lehetett az eredményt, az elváltozás nem fordítható vissza, a zsírszövetek torzulása végleges. A szupermodell nagy utat tett meg, míg ezt lelkileg is el tudta fogadni, és történetével ki mert állni a nyilvánosság elé. Bár úgy gondolta, többé már nincs helye a kifutón, ítélkezés helyett megértéssel fogadta a divatszakma, és tárt karokkal várta, hogy Evangelista megtegye az első lépést.

A People magazinnak adott interjúja után senki nem nyaggatta, hogy miért vállalt be egy ilyen kockázatos eljárást, nem rótták fel neki a döntését, egyszerűen csak segítettek neki abban, hogy ismét önmagára találjon, és megerősödjön az önbizalma. Ezzel a gesztussal elfogadó magatartást tanúsított a divatszakma, ami sokat jelentett a modell számára.

A Fendi kapott az alkalmon, és rögtön megkereste őt, hogy legyen a kampányarca, így hamarosan a kifutóra is visszatért Linda Evangelista. Ám mindezt egy fotózás előzte meg, melynek teljes képanyagát csak nemrég tárták a nyilvánosság elé.

Csodás képeken Linda Evangelista: a Fendi táskáit népszerűsíti

Idén ünnepli 25. évfordulóját a Fendi Baguette táskafazon, amit még Silvia Venturini Fendi tervezett 1997-ben. Ennek apropójából készült egy kollekció, amit teljes egészében az ikonikus darabnak szentelt a márka.

A régi kialakítást új dimenzióba helyezték, modernebb dizájnt és izgalmas anyagborítást kapott a táska. A csillogó megoldások már most kaphatók, ám a repertoár egy része csak 2023 elején fut be az üzletekbe.

Nem csak a táska, Linda Evangelista is az újrakezdést képviseli, így igazán sokatmondó reklámanyag született. Csakúgy, mint a Vogue UK címlapjához, Steven Meisel kapta lencsevégre a modellt. Nem először dolgoztak együtt, a híres fotográfus már számtalanszor készített képeket a manökenről.

A stúdióban készült felvételek remekül ötvözik a kilencvenes évek divatfotóinak, valamint a modern kampányoknak a hangulatát, Linda pedig brillírozik a játékos fotókon.

Úgy tűnik, hogy Evangelista kezd ráébredni, hogy bár a külseje némiképp megváltozott, az a csodás, vagány, bevállalós, humoros nő nem tűnt el a félresikerült plasztikai eljárás hatására. Most is megvan benne, és ez a lényeg, ennél több nem kell a visszatéréséhez.

 

Kiemelt kép: Jim Spellman/WireImage/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés