Anne Hathaway mindenkit meglepett az új címlappal, a férfias stílus is remekül áll neki, határozott kisugárzását a maszkulin trend csak még inkább felerősíti.

hirdetés

Néhány évvel ezelőtt talán még elképzelhetetlen volt, hogy Anne Hathaway kiemelt helyen szerepeljen a divatikonok között. Korábban bizonytalannak tűnt az öltözködés kapcsán, ruhaválasztásai nem igazán tükrözték egyéniségét, ráadásul gyakran megesett, hogy mellényúlt a fazonokkal.

Ám, ahogy teltek az évek, egyre jobban felszínre tudta hozni nőiességét, ez pedig a ruhatárán is abszolút érzékelhetővé vált. A színésznő mára abszolút kinőtte a romantikus naiva szerepeket, bár megjelenése alapján simán eljátszhatna bőven fiatalabb karaktereket is, egy valami nagyon megváltozott vele kapcsolatban az évek során, az pedig a kisugárzása. Fényévekre jár a makrancos, csetlő-botló neveletlen hercegnőtől, és nem csak szakmai értelemben, hanem minden szempontból.

A karrierjén túl a megjelenésében, stílusában és jelenlétében éppúgy jól érzékelhető egyfajta kiteljesedés, karakteresebb, határozottabb, karizmatikusabb lett az évek során, abszolút magabiztos fellépéssel bír, és jobban ki tudja fejezni sokszínű nőiességét.

Anne Hathaway igazi stíluskaméleon, a változás azonban  nem csupán a megjelenésén érezhető. A filmes világban nem ritka, ha valakit egy híres szerepe alapján skatulyáznak be. Gondoljunk csak Jennifer Anistonra, akiről sokaknak még ma is Rachel Green ugrik be elsőként, de ugyanez mondható el Sarah Jessica Parkerről, aki mindenki szemében Carrie Bradshaw-ként tündököl. Anne Hathaway karrierjében egyértelműen a Neveletlen hercegnő című film hozta meg az áttörést. A bájos örököslány szerep miatt kapásból meg is kapta a kedves, hóbortos lány karakterét.

Nem egyszerű kilépni az efféle klasszikus szerepekből, pláne akkor, ha az eljátszott karakterek csak egy irányba viszik az embert. A színésznő azonban idővel komolyabb, határozottabb szerepeket is kapott, amelyekkel bebizonyíthatta, hogy sokkal több színe és arca van. A jellemfejlődés nem csak a filmvásznon, az öltözködésében és a kisugárzásában egyaránt érzékelhető volt, s úgy tűnik, hogy még mind a mai napig tud meglepetést okozni. Anne Hathaway megjelenésétől korábban távol állt a delejesen titokzatos és határozottan vagány férfias stílus, így mindenkit meglepett, amikor maszkulin szettben, hátranyalt frizurával jelent meg a V magazin címlapján.

Noha mára egyértelműen kiderült, hogy nem csak egy bájos, szép nő, hanem roppant sokoldalú, a kissé retró hangulatú, nyolcvanas éveket megidéző képek mégis a meglepetés erejével hatottak.

Anne Hathaway teljesen átalakult: ilyen jól áll neki a férfias stílus

A színésznőre szinte rá sem lehet ismerni a borítón. Az interjúban elmondja, hogy imádja a férfias divatot, s ennek is köszönhető, hogy ezúttal egy igencsak izgalmas fotósorozat készült róla. A maszkulin stílus elképesztően jól áll neki, a ruhákkal és a letisztult, mégis merész képekkel valóban egy egészen új, izgalmas, magabiztos oldalát mutatja meg.

Anne Hathaway az évek múlásával egyre magabiztosabbá vált a divatban, ám továbbra is azt mondja, hogy csupán vendégként tekint magára ebben a szakmában, elsődlegesen színésznőnek tartja magát. Mindennek ellenére a változás szemmel látható. A tekintete, a mozdulatai sokkal határozottabbnak és tudatosabbnak tűnnek, profi modellként mozog a kamerák előtt.

Az elmúlt időszakban már nem csak színésznőként, produckerként is tevékenykedik. Ez szintén azt igazolja, hogy a benne rejlő energia és erő tökéletes harmóniát alkot a bájjal és a nőiességgel. 17 évesen került a kamerák elé a Neveletlen hercegnő című film berobbanásával, s nem túlzás azt mondani, hogy azóta a feje tetejére fordult vele a világ. Felnőtt, érett nővé vált, aki most a maszkulin fotókkal hangsúlyozza, hogy egy finom, visszafogott hölgyben is ott lapulhat a mérhetetlen erő és határozottság.

A fotózás tökéletesen passzol a színésznő kaméleonjelleméhez. A smink és a ruhák is segítenek megmutatni Anne Hathaway karakteres, férfias oldalát, a koncepció minden egyes részlete tökéletesen lett kitalálva. A nyolcvanas évek stílusa, a válltömés és a magas derekú, élére vasalt öltönynadrág mind-mind hozzájárul a belső erő hangsúlyozásához.

Az elmúlt időszakban a vörös szőnyeges megjelenései miatt volt hangos a sajtó, ugyanis a színésznő rendszerint csillogó, kifinomultan nőies és elegáns kreációkban lép a fotósok elé. A visszafogott, bájos stílushoz képest a maszkulin fotók erős kontrasztnak bizonyulnak, a kaméleoneffektus talán éppen ettől olyan látványos.

Kiemelt kép: Jamie McCarthy/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés