Ezek a fotók visszarepítenek minket a kilencvenes évekbe, Linda Evangelista pont úgy fest rajtuk, mintha egy retró magazinból teleportált volna.

hirdetés

Linda Evangelista legújabb fotóit abszolút áthatja a kilencvenes évek minimalizmusa. Az 58 éves modell pont úgy fest a képeken, mint pályája csúcsán, mintha csak teleportált volna egy 1993-as címlapról. A Chris Colls által készített fekete-fehér fotósorozat valósággal visszarepít minket az időben.

Habár a gyönyörű szupermodell egy időre eltűnt a reflektorfényből, az elmúlt időszakban egyre nagyobb lendülettel és magabiztossággal vállal modellmunkákat. A megnyerő képek mellett mélyinterjúkkal tárulkozik ki a nagyközönség előtt, a félresikerült szépészeti beavatkozás után ma már arról is bátran beszél, hogy a háttérben mellrákkal küzdött, amely tavaly ismét kiújult nála.

Talán nem is véletlen, hogy az elmúlt időszakban leginkább nosztalgikus hangulatú fotók készülnek a modellről. Idén szeptemberben egy fotósorozatokat felsorakoztató könyv is megjelent Evangelistáról, amely egyértelműen a szupermodell társadalom- és szakmaformáló munkássága előtt tiszteleg. Az elmúlt időszakban ismét több fotózást vállal, a friss képek pedig abszolút a régmúlt időket idézik retró hangulatukkal.

Linda Evangelista gyönyörű a borítón: retró hangulatú fotók készültek róla

Evangelista most a The Sunday Times borítóján és lapjain tündököl, tulajdonképpen ugyanazt a formát és ragyogást hozva, amit a kilencvenes években láthattunk tőle. A dinamikus fotóbeállítások, a fekete-fehér koncepció és a minimalista szettek mind a régi divatmagazinok stílusát vetítik a szemünk elé.

A most 58 éves modellben ott lobog ugyanaz a tűz, ami karrierje csúcsán is motiválta. A „nagy visszatérés” után sem simult bele a divat körforgásába, alkalomról alkalomra elkápráztatja a szakma szerelmeseit. Nem csupán szépsége és kisugárzása, hanem az a személyiség, egyéniség és erő éppúgy motiváló, amit a fotókkal sugall. A dinamikus beállítások mögött talán nem csak a kilencvenes évek hangulata áll, sokkal inkább a szupermodell kitartását és múlhatatlan lendületét testesítik meg.

Habár maguk a szettek egyszerűek, elegánsak és letisztultak, a stylist nem aprózta el a válogatást. Evangelista igazi luxusmárkák darabjaiban tündököl. Többek között a Chloé, az Alexander McQueen és a Max Mara kreációi is feltűnnek a fotókon. A koncepció és az összkép mégis zseniális. A kreatív szakemberek mindent kidolgoztak a legapróbb részletekig, minden tökéletesen kilencvenes évekbeli és stílusos, a fókuszt mégsem terelik el a fotósorozat főszereplőjéről, Linda Evangelistáról.

A szupermodell egyszerre természetes, mégis természetfeletti a fotókon. A sminkes és a fodrász nem tolta túl a flancot, tökéletesen idézték meg Evangelista kilencvenes évekbeli stílusát. A nemes egyszerűségre törekedtek a képekkel, mégis szinte hihetetlennek tűnnek, hiszen tényleg úgy fest a modell, mintha a múltból teleportált volna a címlapra.

Habár semmi nincs túlcsicsázva és minden kép egyszínű háttér előtt készült, Linda Evangelista lehengerlő személyiségével és fantasztikus kisugárzásával határozottan színt visz a fekete-fehér fotósorozatba.

Kiemelt kép: Dia Dipasupil/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés