Linda Evangelista a WSJ. magazin művészi fotósorozatának a sztárja, a szeptemberi címlap erősen nosztalgikus hangulatú, ugyanakkor nem távolodik el a mai trendektől.

hirdetés

Elővételben már kapható, de hivatalosan csak szeptember 13-án jelenik meg a Steven Meisel fotóalkotásaiból összeállított könyv, mely Linda Evangelista izgalmas modellpályája, divatformáló egyénisége és szépsége előtt tiszteleg. A kilencvenes évek szupermodellje gyakran dolgozott együtt a híres fotóssal, az évek során pedig tartós barátsággá mélyült a munkakapcsolatuk.

A fotókönyv közelgő megjelenésének apropójából egy különleges fotósorozathoz kérte fel mindkettőjüket a WSJ. magazin, így Steven Meisel a múltat felidézve gyönyörű képeket készített a modellről. Az újabb együttműködést egy interjú koronázta meg, amely nem csak azt boncolgatja, hogy Evangelista és Meisel hogyan változtatta meg örökre a divatot.

Hosszú kihagyás után tavaly a People és a Vogue címlapján tért vissza a modell, a hír pedig, miszerint eltűnése mögött egy félresikerült szépészeti beavatkozás áll, azonnal bejárta a világot. A testzsírfagyasztásos eljárás után paradox zsírhiperplázia alakult ki nála, de fokozatosan újra részt vett a divat vérkeringésében. A Fendi kifutóján és kampányában is felbukkant, majd idén újabb Vogue-címlapot vállalt be legendás manökentársaival, akikkel gyakran dolgozott együtt korábban.

A címlap, melyen a múlt és a jelen összeér: Linda Evangelista sugárzóan nőies

Az 58 éves modellt fekete-fehér képeken örökítette meg a fotós, ahogy korábban már számtalanszor tette, és van valami megkapó abban, amilyen természetességgel ábrázolta őt. Nem csupán egy ikonikus szupermodellt és a legkevésbé sem egy megközelíthetetlen hírességet látunk a képeken, hanem visszatükröződik benne a hétköznapi nő is, aki már sok csatát megvívott az életében, mégis sugárzó, mintha vibrálna körülötte a levegő, miközben egyfajta békesség árad belőle.

Steven Meisel időtlen fotókat készített, melyben a múlt és a jelen összeér, hiszen áthatja egyfajta nosztalgikus, kilencvenes éveket idéző hangulat, ám abszolút átadja a jelenkor trendjeit. A letisztult miliőben nincsenek hatásvadász díszletelemek, a modell tekintete mesél. Linda Evangelista egy félig vetett, gyűrött ágyon heverész gondolataiba mélyedve, mintha egy lesből elkapott pillanatképből állna a címlap.

A híres divatstylist, Karl Templer nem akart nagy feneket keríteni a divatnak, olyan darabokat válogatott össze, melyek alapján nem lehet megmondani, mely korszakban, évben készültek a képek. Ettől még inkább időtlennek érezzük a fotósorozatot, de az szintén fontos volt, hogy egyfajta kényelmes közegben jelenítsék meg a modellt, mint aki épp most ért haza, és kipiheni az eseménydús nap fáradalmait. Szimbóluma lehet ez annak is, hogy Linda felfedte a magazinnak adott interjúban, mi mindenen ment keresztül az elmúlt években.

Elárulta, hogy nem csak paradox zsírhiperpláziával, hanem mellrákkal küzdött a háttérben, 2018-ban diagnosztizálták nála először, de évekig tartó tünetmentesség után tavaly sajnos kiújult a súlyos betegség. Hallgatását azzal indokolta, hogy amíg gyógyulófélben volt, nem akarta, hogy naponta erről kérdezgessék. Most kifejezetten erősnek érzi magát, bizakodó és boldog.

– Nagyon boldog vagyok, hogy élek. Bármi, ami most jön, bónusz – nyilatkozta a lapnak.

A The Wall Street Journal nyomtatott kiadása szeptember 16-án jelenik meg, melyben a teljes interjú olvasható. A Linda Evangelista című fotógyűjtemény, amely a Steven Meisel által készített híres divatképeket, portrékat tartalmazza, szeptemberben kerül a könyvesboltok polcaira, illetve a webáruházakba.

Kiemelt kép: Michael Loccisano/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés