Az idei BAFTA-gálán a legszebb ruhák határozottan a retró stílusrészletekkel taroltak, a vörös szőnyeg úgy festett, mintha visszarepültünk volna az időben. Képeken mutatjuk a legcsodásabb ruhakölteményeket a díjátadóról.

hirdetés

A legszebb ruhák az idei BAFTA-gála vörös szőnyegén

A Brit Film- és Televíziós Akadémia idén is kiosztotta a sorozatoknak, filmeknek, illetve színészeknek és színésznőknek járó díjakat. Az idén 77. alkalommal megrendezett gálán nem a nyertesek okozták a legnagyobb meglepetést, szinte papírforma szerint történt minden, a hírességek sokkal inkább a ruhakölteményekkel hívták fel magukra a figyelmet.

Az öltözékek alapján maga az esemény felért egy időutazással. A legtöbb színésznő és énekesnő ugyanis abszolút a retró trendeket részesítette előnyben. Az estélyt áthatotta a hatvanas, illetve hetvenes évek eleganciája, valamint a klasszikus hollywoodi csillogás.

Képeken mutatjuk a legemlékezetesebb ruhákat a BAFTA vörös szőnyegéről, noha nem volt egyszerű leszűkíteni a hosszúra nyúlt listát. Margot Robbie egyértelműen elvitte a show-t. Ismételten Barbie-nak öltözött, azonban ezúttal remekül hozta a retró vonalat az elképesztően elegáns ruhaválasztásával.

 

A kéttónusú ruhák néhány évvel ezelőtt Kate Winslet kedvencei között is szerepeltek, akkoriban egy teljes trend épült rá a sziluettet szépen kiemelő, optikailag trükkös dresszekre. Ám a Barbie baba hatvanas évekbeli ruhatárára visszatekintve is találunk hasonló darabokat.

A vörös szőnyeges események sorra követik egymást, így szép lassan kezd kirajzolódni, hogy az idei trendek hogyan befolyásolják az estélyi ruhás megjelenéseket. Az egyértelmű, hogy a hétköznapokban erősnek vélt stílusrészletek abszolút jelen vannak a gálákon, díjátadókon is. A régmúlt divat legsikkesebb fazonjai és kiegészítői sorra tűnnek fel a vörös szőnyegen, a színésznők és énekesnők imádják a retró csillogást.

A fazonokat tekintve szintén megfigyelhető némi változás. Idén a habos-babos, hercegnős darabok talán egy kissé háttérbe szorulnak, sokkal inkább a testhezálló, sziluetthangsúlyos estélyik kerülnek előtérbe. Az idei BAFTA-gála darabjait nézegetve egyértelműen látható, hogy a sellőfazonnal, illetve a lágy esésű, egyszerű szabásokkal trükköztek a színésznők.

Noha a többség azt gondolja, hogy a vörös szőnyegen semmi nem sok – ami tulajdonképpen igaz is –, ám az egyszerű, könnyed eleganciát hozó ruhák éppen olyan ragyogást és fényűzést kölcsönözhetnek a fontos estélyeknek. A BAFTA-gála tehát abszolút a retró sikk hangulatában telt, a díjazások mellett sok-sok izgalmas, emlékezetes divatpillanattal örvendeztette meg a film-, illetve sorozatrajongókat.

Kiemelt kép: Karwai Tang/WireImage/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés