Szinte semmi nem fér bele, mégis megőrülnek érte a divatbloggerek. A minitáska trendje gyorsabban terjed, mint a futótűz. A retikül vagy ridikül szó eredetileg nevetségest jelent, és annak idején apró női táskákra kezdték el használni, de ezekhez képest azok útiládák voltak.

Tudjuk, a divat nemcsak a funkcionalitásról, hanem a stílusos dizájnról is szól, így nincs értelme racionalitást keresnünk abban, ha egy olyan aprócska táska lesz óriási kedvenc, amelyben egy összehajtott zsebkendő, és némi aprópénz fér el csupán.

Bár idén végre a praktikumra is sokat ad a táskadivat, a tavaly szárnyra kelt minitáskák jelensége még nem szállt el nyomtalanul a szélben.

Igaz, végre emberhez méltó méretű retikülökkel is kecsegtet a kínálat, a divatdiktátorok figyelmét azonban a miniatűr kreációk sem kerülik el. A Jacquemus színes darabjai tartják lázban a táskaimádókat.

Nagyon aprócska ez a táska, mégis irtó népszerű

Minden divatszezonnak megvannak a maga ikonikus darabjai, melyek beleégnek az emlékezetbe, és végleg beleíródnak a divattörténelembe.

Legyen szó egy különleges ruhafazonról, vagy kiegészítőről, az efféle alkotásokban az a közös, hogy bitang gyorsan törnek a trendek élére, és sokszor megmagyarázhatatlan okból válnak elképesztően népszerűvé.

Úgy tűnik, a 2019-es év abszolút kedvence egy egészen aprócska táska, amelynek nem sok értelme van, de legalább jól néz ki. Kislányos anyukáknak nem igazán ajánlott, hiszen félő, hogy a gyermek elkunyerálja a babájának.

A Jacquemus által piacra dobott, imádott minitáska valóban akkora, mintha egy játékbaba szettjéhez készült volna, akár a kézitáska, akár a válltáska verzióját nézzük.

Az Instagram street style-fotóin mégis mindenki ilyet lóbál a kezében, és mintha a menőség státusszimbóluma lenne, még a bloggerek szokásos kajafotóin is felbukkannak.

Lehet tippelni, mi minden férhet bele egy ekkora táskaszerzeménybe? Személyi igazolvány? Rúzs? Névjegykártya? Te mit tennél bele?

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés