Sokkal nőiesebb, tagoltabb és karcsúbb a sziluett, ha a derékvonal nem vész el a zsírpárnák mögött. Minél határozottabb, feszesebb ez az ív, annál jobban elkülönül a törzs a csípő tájékától. Amikor ezek a területek egybemosódnak, tömbszerűnek tűnik a felsőtest. Ahhoz, hogy keskenyebb legyen a derék, összetett edzésre és egészséges, üres kalóriáktól mentes étkezésre van szükség. A feszességet erősítő gyakorlatokkal érheted el, melyek szépen tónusozzák az alakot. Ez a karcsúsító torna otthon is elvégezhető, ráadásul súlyzók helyett két vizes palackkal éppúgy hatásos.

hirdetés

Ez a karcsúsító torna nem csupán a derékvonalat formálja látványosan, a hasizmokra éppúgy jelentős hatást gyakorol. Akár mindennap végezhető, remek kiegészítője a különböző zsírégető edzésformáknak. Mivel nem csupán a derekat, a hasat is átmozgatja, serkenti az emésztést is, így több irányból hozzájárul a sikeres diétához.

 

Kezdetben akár súlyok nélkül is végezhető az edzés, hiszen már úgy is alaposan átmozgatja a formálni kívánt területet. Később emelhető az intenzitás, igény szerint félliteres, de akár nagyobb kiszerelésű vizes palack segítségével éppúgy látványos változást eredményez.

Karcsúsító torna két vizes palackkal

Az edzés sikere és a szemmel látható eredmény nem a rendelkezésre álló eszközökön áll vagy bukik. A legtöbb esetben az izomcsoportok formálásához elengedhetetlen némi pluszsúly alkalmazása, hiszen ebben az esetben a változás sokkal hamarabb, valamint látványosabban jelentkezik. Ennek ellenére nem kell azonnal a sportkiegészítőket áruló áruházakba vagy boltokba rohanni, az otthoni eszközök éppúgy megfelelnek a célnak.

A vizes palack igencsak nagy segítséget nyújthat, a fokozatosság növeléséhez remek lehetőséget biztosít. Eleinte még a félliteres verziót sem szükséges színig tölteni, majd minden alkalommal növelhető a benne lévő folyadék mennyisége. Ebben az esetben a szervezet nem szokik hozzá az adott terhelési szinthez, így jobban reagál az edzésre és látványosabb eredménnyel szolgál.

Nagyon fontos azonban, hogy önmagában ez a torna nem elegendő ahhoz, hogy teljes mértékben átformálja, szálkássá és karcsúvá varázsolja az alakot. A mindössze tízperces gyakorlatsor csupán kiegészítése a zsírégető edzésformáknak. Hosszú távon valóban látványosan karcsúsítja a derékvonalat, tónusossá alakítja az izmokat a has területén, amitől szálkásnak és vékonyabbnak hat a terület. Ám a felesleg ledolgozására önmagában nem alkalmas.

A különböző aerob, zsírégető edzéseken túl, mint például a HIIT vagy a futás, feltétlenül szükséges az egyes izomcsoportok célzott megdolgoztatása a tökéletes eredmény érdekében. Mindenkinek más terület a kényesebb, így a súlyfelesleg ledolgozásáért felelős edzések mellé olyan tornákat érdemes beiktatni, amelyek a zavaró részeket hivatottak átformálni, karcsúsítani.

A rendszeres mozgáson felül az alakformáláshoz a bevitt táplálék mennyisége, valamint minősége éppúgy hozzájárul. Nagyon fontos egy tudatosan felépített, átgondolt étrend kialakítása, ami kellőképpen változatos és értékes tápanyagokban gazdag. Nem szabad megfeledkezni a kellő mértékű vitaminfogyasztásról és fehérjebevitelről sem, hiszen az izomépítés-, valamint a zsírégetés folyamatait szintén befolyásolják.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés