Az otthoni  kardió edzés nem csak karbantartásra jó. Ha kellőképpen felpörgeti a pulzust, és átmozgatja az izmokat, zsírégetésre és alakformálásra is alkalmas, ehhez azonban a rendszeresség elengedhetetlen.

Intenzív kardió edzés otthon

Félórányi mozgás otthon – nem úgy hangzik, amitől fogyást remél az ember. Persze, nem mindegy, milyen edzésről van szó, mennyire intenzív, milyen izomcsoportokat bír munkára, és azt milyen felépítéssel teszi. A Popsugar Fitness otthoni edzésprogramjai megbízhatóak ebből a szempontból, hiszen hivatásos trénerek állítják össze a mozdulatsorokat, akik erősségi és hatékonysági foka alapján kategorizálják az általuk bemutatott tornát.

Az alábbi videóban főként kardió típusú gyakorlatok láthatóak, melyek a zsírégető tartományba tornásszák fel a pulzust. Meglehetősen intenzív edzésről van szó, hiszen félórába szinte mindent belesűrít: a láb-, a fenék-, a kar- és a hasizmok egyaránt sokat dolgoznak, sőt, a vérkeringés és az anyagcsere fokozására ugráló feladatokat is felvonultat a videó.

 

Kezdők számára kissé talán tömény ez az edzés, ezért inkább azoknak ajánlott, akik már egy ideje sportolgatnak, ám eddig csak lassan indult be náluk a fogyás. Kiegészítő mozgásformának is tökéletes, ha nincs alkalmad minden nap edzőterembe járni, ám ésszerű pihenőnapokat beiktatni két edzés között, hiszen jelentős mértékben igénybe veszi az izmokat. A sérülések elkerülésének érdekében, a bemelegítés és a levezető nyújtás kötelező!

Nyitókép: Getty Images

  • Megosztás:
hirdetés