Nem kell azért edzőterembe menni, hogy intenzív, teljes testre ható edzést végezzen az ember, sőt. Csupán egy egyszerű szék segítségével olyan gyakorlatokat végezhetsz, amikkel garantáltan megdolgoztatod az összes izmodat.

Zsírégető, testformáló edzés haladóknak

Az alábbi videóban erre láthatsz példát, tizenöt percben. A gyakorlatokat elsősorban haladóknak ajánljuk, de néhányat közülük kezdők is adaptálhatják. Ez az edzés a has, a kar, a hát, a mell, a fenék, valamint a külső- és belső combizmokat dolgoztatja meg, de alaposan. Bár a videóban az edző csak egy perc szünetet tart félidőben, a gyakorlatok intenzitása végett többet is beiktathatsz, ha szükségét érzed.

A gyakorlatok nagy része a plank-re épít, amiről köztudott, hogy nagyon alaposan megdolgoztatja a kar-, a hát- és főképpen a hasizmokat. Fontos, hogy a fejed, a gerinced és a lábad egyenes legyen miközben végzed, nehogy meghúzódjanak az izmaid. A gyakorlat helyes kivitelezéséről ebben a cikkben olvashatsz bővebben.

Érdemes a szék rögzítésére is figyelned, nehogy kicsússzon alólad. Legjobb jógamatracon végezned ezt az edzést, így a szék első két lábát azon tudod rögzíteni. Egy másik érdekes gyakorlatot székkel, ebben a cikkben találsz. Ha az előkészületek megvannak, már csak te hiányzol, hogy indulhasson a masszív kalória- és zsírégetés, miközben a tested is formálódik. Hajrá!

 

Főkép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés