A hetvenes, illetve nyolcvanas évek ismert modelljei ma is gyönyörű nők. Friss fotókon a korszak ikonikus manökenjei.

hirdetés

Minden korszaknak megvannak a maga ikonjai. A színésznők és híres énekesnők mellett általában a manökenek azok, akikre mindenki emlékezni szokott. Az idő rohan, ám a hetvenes és nyolcvanas évek gyönyörű modelljei mit sem veszítettek ragyogó kisugárzásukból. Szépségük kortalan, bár sokat változtak,  csodás megjelenésük és varázsuk nem veszett el az évekkel, sokan közülük hetven felett járnak, ám egy húszast simán letagadhatnának. Vannak, akik visszahúzódtak a rivaldafényből, ám legtöbbjük manapság is felbukkan a vörös szőnyeges eseményeken, különböző divatbemutatókon. Sőt, néhányan mind a mai napig vállalnak izgalmas fotózásokat.

Friss képeken a hetvenes és nyolcvanas évek modelljei

Az öregedés lassítható ugyan, de nem megállítható folyamat, a ráncok megjelenése és a test átalakulása előbb-utóbb bekövetkezik. Bár az idő múlása mindenkin nyomot hagy, az egykori szupermodellek friss fotóit elnézve mindegyikük a lehetetlen határát feszegeti. Néhányan a plasztikát hívták segítségül, míg mások tudatos táplálkozással, rendszeres mozgással és profi bőrápolási rutinnal érik el a bámulatos összképet.

A galériában megnézheted a hetvenes, illetve nyolcvanas évek modelljeiről készült friss fotókat. Akár tíz-húsz évet is letagadhatnának eredeti életkorukból.

 

A hetvenes évek modelljei közül sokan úttörőnek számítottak a szakmában. Beverly Johnson volt az első afroamerikai nő, aki a Vogue címlapján szerepelhetett. Karrierje meredeken ívelt felfelé, s habár manapság már kevesebbszer áll a kamerák elé, népszerűségéből mit sem veszített az évek múlásával. Fantasztikus alakját abszolút megőrizte, ahogy bájos, nőies vonásaival is mindenkit lenyűgöz. Hetvenévesen kirobbanó formában van, akárcsak a 67 éves Iman, aki tudatos bőrápolással éri el a fiatalos összhatást. Gyakran parókát visel, ami szintén rásegít csodás megjelenésére.

Néhányan a plasztikát hívták segítségül, hogy csökkentsék az öregedés látható nyomait. A 69 éves Christie Brinkley például őszintén és nyíltan vállalja, hogy több alkalommal is kés alá feküdt, ám szerencsére sikerült megőriznie eredeti vonásait, így szinte konzerválta szépségét. A plasztika nem ördögtől való, ha valaki csínján bánik az eljárásokkal, abszolút természetes eredményt érhet el a sebészi munkának köszönhetően. Janice Dickinson már sokak szerint átesett a ló túloldalára, és kissé túltolta a művi beavatkozásokat, ám az egykori szupermodell nem csupán a fejlett technológiának köszönheti, hogy még mindig bomba formában van.

Miközben Kathy Ireland kissé visszahúzódott a rivaldafénytől és üzletasszonyként vált elismertté, a nyolcvanas évek egyik legelismertebb modellje, Brooke Shields még ma is bátran vállal fotózásokat. Az 57 éves manöken kifejezetten kéri, hogy ne retusálják a róla készült képeket, szeretné megmutatni, hogyan fest valójában az idő múlásával. Brooke kezdeményezése igencsak szimpatikus, magabiztosan vállalja, hogy bizony az öregedés jeleit ő sem tudja teljes mértékben elkerülni, bár az egészséges étkezésre és a rendszeres testmozgásra egyaránt nagy hangsúlyt fektet. Csodásan fest a természetes fotókon, a divatrajongók imádják a kampányait.

Kiemelt kép: Leon Bennett/Alberto E. Rodriguez/Getty Images for The Recording Academy/Gotham/FilmMagic/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés