A szomáliai modell az elmúlt évtizedekben szinte egy percet sem öregedett. A 66 éves Iman elképesztő formában van, megőrizte karcsú alakját és kifogástalan bőrét. Bár ebben nagy szerepe van a géneknek, az biztos, hogy a manöken nagy gondot fordít a bőrápolásra. Egyszerű, jól működő rutinnal rendelkezik, amiből a házi kencék sem hiányozhatnak.

hirdetés

David Bowie özvegye a kilencvenes évek egyik lekeresettebb szupermodellje volt. A csodás Iman manapság sem pihen, hiszen sokszor tűnik fel különféle reklámkampányokban, tavaly pedig a Met-gála vörös szőnyegén ragyogott egyedi aranyszínű ruhájában. A manöken remek formában van, látszik, hogy nagyon odafigyel a külsejére.

A 66 éves Iman most az amerikai Vogue magazin kérésére vette videóra a szépségrutinját. A manöken örömmel osztotta meg a bevált praktikáit, mivel nagyon fontosnak tartja a megfelelő rutin kialakítását. A lányaival már fiatalon megismertette a helyes bőrápolás alapszabályait.

Iman házi arcmaszkkal ápolja a bőrét: ettől annyira ragyogó a megjelenése

Bőrápolási rutinját egy kurkumás, gyömbéres itallal kezdi a modell, ezt egy kevés vízzel hígítja fel. Miután megitta, egy házi arcmaszkot tesz fel. Tizenkét éves kora óta használja ezt a házi kencét, melyet minden reggel frissen készít el. Már gyerekként megtanulta, hogy mennyire fontos a bőrápolás. A családjában lévő nők mindig is azt mondták, hogy olyan lesz az ötvenes, hatvanas éveiben a bőre, ahogyan gondoskodott róla a húszas éveiben.

A házi arcmaszkot 2 evőkanál lisztből, 3 evőkanál tejből, 1 teáskanál kurkumaőrleményből és egy kevés mézből keveri ki Iman. Miután elkészült vele, egy ecset segítségével viszi fel az arcára és a nyakára. Nagyjából 20-30 percig hagyja fenn, majd óvatosan lemossa, és egy puha törölközővel itatja fel a nedvességet.

 

A szeme alá 24 karátos arannyal készült maszkot tesz fel. Amint leteltek a hatóidők, esszenciával ápolja a bőrét, ezután szérum és szemkörnyékápoló következik. Ezek a lépések sosem maradhatnak ki a rutinjából. Különösen fontosnak tartja a bőrápolást, pláne akkor, ha valaki gyakran sminkel. A húszas éveiben sokszor előfordult, hogy egész nap nehéz makeupot viselt, amit estére sem mosott le. Ezért már ekkoriban odafigyelt a helyes rutin kialakítására.

Iman minden készítményt finom, masszírozó mozdulatokkal visz fel. Ez nagyon fontos, mivel a túlságosan durva dörzsölés kárt tehet az érzékeny bőrben, sőt, az idő előtti ráncok megjelenéséhez is hozzájárulhatnak. A szépségrutint egy C-vitaminos arcpermettel fejezi be.

A sminkrutinja roppant egyszerű, csupán pár kozmetikumot tartalmaz. Két alapozót használ, a világosabbat az egész arcára felviszi, majd a hajvonalára és az arccsontjára sötétebb tónus kerül. Korrektort csak kis mennyiségben használ, leginkább a szemkörnyékére ken belőle. Ezt a fázist egy különleges szépségtrükkel fejezi be, amit még egy sminkestől lesett el évtizedekkel ezelőtt. Szétválaszt egy papír zsebkendőt, majd egy egészen vékony réteggel felitatja a felesleges olajat az orcájáról.

Leheletnyi púderrel fixálja az első réteget, majd highlighterrel emeli ki a magasabb területeket. A szemét természetes tónusú szemhéjpúderral árnyalja, ezután a tus következik. Vékony vonalat húz a felső szempillák tövébe, illetve az alsó pillákhoz. A túlságosan szabályos festést apró, keskeny ecsettel satírozza el Iman. A makeupot szempillaspirállal, szájceruzával és ajakbalzsammal fejezi be.

David Bowie 66 éves özvegyének sminkrutinja igazán egyszerű, hiszen nagy gondot fordít a bőrápolásra, ezért nincs szüksége túl sok festékre. Évtizedek óta figyel a bőre egészségére, ami meg is látszik rajta.

 

Kiemelt kép: Dimitrios Kambouris / Getty Images. 

Képek a cikkben: Theo Wargo / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés