Janice Dickinson olyannyira felkapott modell volt a hetvenes-nyolcvanas években, hogy igazi sztárként tisztelték divatberkekben. Ennek köszönhetően emlegetik őt Amerika első nagy szupermodelljeként, hiszen nem volt olyan neves márka, amely ne csapott volna le rá, és a legrangosabb magazinok címoldalain szerepelhetett. Nehéz elhinni, hogy az egykori manöken már 66 éves, de sajnos már csak hosszú, karcsú lábairól és csinos alakjáról lehet felismerni, mert csodaszép arcvonásait drasztikusan átalakíttatta.

hirdetés

Janice Dickinson karrierje a hetvenes években kezdődött, amikor megnyert egy országos modellversenyt Amerikában. A fiatal lány nagy sikert aratott, ám ennek ellenére mégsem szerződtették le modellként, mivel az egyik legnagyobb ügynökség úgy vélte, hogy kinézete nem felel meg az adott kor szépségideáljának. Napcsókolt árnyalatú, kreolos bőrével, hatalmas, sötét szemeivel és egzotikus szépségével valahogy nem illett bele a szőke álomlányok körébe, de valójában csak rossz időben volt rossz helyen.

Pár évvel később egy divatfotós fedezte fel, akit lenyűgözött Dickinson megjelenése. Párizsban kezdődött a karriertörténete, és a nagy divatházak csakhamar megőrültek a hosszú lábú manökenért. A hetvenes évek végén visszatért az Államokba, ahol az egyik legjobban kereső modell lett, átlagosan négyszer annyit keresett naponta, mint a többi nő, aki főállásban dolgozott a divatszakmában.

Bárki bármit mond, Janice Dickinson csinos nő

A nyolcvanas években a legkeresettebb modellek között tartották számon, és olyan magazinok címlapján szerepelt, mint a Vogue és a Harper’s Bazaar. A legnevesebb márkák kifutóin is gyakorta megfordult, és a divatkampányokban úgyszintén felbukkant. Janice haladt a korral, így a modellkedés mellett elkezdett fotósként tevékenykedni, valamint saját ügynökséget alapított. Idővel a televíziózás felé fordult, az elmúlt években számos műsorban szerepelt.

 

A 66 éves modell külsejét sok kritika éri, egyesek szerint durván szétplasztikáztatta az arcát, de sokan sérelmezték már azt is, hogy miért mutogatja miniruhákban a ráncos testét. Nyilván, mindenkin fog az idő, amit egyetlen beavatkozással sem lehet megállítani, a bőr megereszkedése pedig hatvan felett már szinte törvényszerű. Ám az vitathatatlan, hogy a manöken most is csinos alakkal rendelkezik, karcsú, nőies sziluettjét pedig nem csak a plasztikának köszönheti.

Sohasem tagadta, hogy átesett pár beavatkozáson, a melleit is feltöltette, és az arcán úgyszintén szembetűnő a változás. Bár önmagában a plasztika még nem az ördögtől való, lehet azt szépen, finoman csinálni úgy, hogy az eredeti arcvonások javára váljon, sajnos nála inkább a művi hatás érvényesül, amit lépten-nyomon a modell szemére vetnek.

Bár kár volt feláldoznia gyönyörű arcvonásait a ránctalan, sima bőr oltárán, nem feledkezhetünk meg arról, hogy minden nő másképp viszonyul az öregedés látható jeleihez. Van, aki kifejezetten nehezen viseli a teste, a bőre, és az arca átalakulását, így meg kell hagyni mindenkinek a döntés jogát, hogyan rendelkezik a saját külleme felett.

Dickinson az első petyhüdt vonalak láttán nem tudott kibékülni az arcával, megszokta, hogy mindenki a szépségét ünnepli, és talán úgy érezte, az öregedés pont azt veszi el tőle, ami alapján oly sokáig megítélték őt.

 

Kiemelt kép: Paul Archuleta / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés