A sugárzó szépségű, aranyszőke hajú modellre nem csak a férfiak, hanem a nők is felfigyeltek a hetvenes években. Jerry Hall tökéletes alakjával és páratlan stílusérzékével egyaránt kitűnt a divatvilág gyönyörű hölgykoszorújából, így nem csoda, hogy sokan másolták akkori szettjeit. A manöken korábbi fotói még ma is inspirálóak, különösen most, hogy a hetvenes évek irányzatai erősen uralják a trendeket.

hirdetés

Jerry Hall még tizenéves volt, amikor egy nyaralás során felfigyeltek kivételes adottságaira. Leszerződtették, majd a fiatal lány Párizsba költözött. A karrierje 1975-ben indult be, amikor szerepelt egy lemezborítón. A manöken ekkor csupán 19 éves volt.

Két évvel később már a legnagyobb magazinok címoldalain mosolygott – rengeteget fotózták, az egyik legjobban fizetett manökennek számított a szakmában. Hosszú, fényes, szőke hajával és magas termetével a divattervezők, fotográfusok kedvence volt. Az összes nagy márka kifutóján megfordult: dolgozott a Kenzonak, a Muglernek, a Chanelnek és az Yves Saint Laurent-nek.

Jerry Hall páratlan szépségére Mick Jagger is felfigyelt, akivel 1977-től alkottak egy párt. Négy gyermekük született, végül 1999-ben ért véget a házasságuk. A manöken minden lépését fotósok hada követte, de mindig olyan stílusosan jelent meg a színen, hogy szinte lehetetlen volt rossz formájában lencsevégre kapni. Többek között ezért is csodálták a nők, a divatos fazonok pedig, amiket viselt, roppant népszerűek lettek.

Jerry Hall öltözékeit sokan másolták: ma is divatosak a kedvenc darabjai

Jerry Hall a hetvenes években gyakran látogatta a híres Studio 54-et, legtöbbször elképesztő szereléseket öltött magára, amelyek láttatni engedték tökéletes alakját. A merész villantás sem állt tőle távol, de még ezt is stílusos formában tette.

A fényes partikon előfordult, hogy testhez simuló necckreációit viselt, mint ez a különleges darab, amelyet még 1976-ban öltött magára. Keveset takart, így Jerry Hall tökéletes alakját mindenki megcsodálhatta. A mesebeli okos lány esete jut róla eszünkbe, aki fel is öltözött, meg nem is, de mi tagadás, a hetvenes évek diszkókorszakában még ez sem számított megbotránkoztatónak. Manapság ugyan még a szórakozóhelyeken is kirívó lenne egy efféle szett, de az alakkövető overallok most sem ismeretlenek.

 

A manöken magas, karcsú alakján csodásan mutattak a lágy esésű maxiruhák, amelyek csodásan kihangsúlyozták magas, karcsú termetét. Ezek a fazonmegoldások az idei nyári divatban is helyet kaptak.

 

A nyakba akasztható felsőrészek körüli őrület ismét fellobbant, a fazon a hetvenes években is hihetetlenül népszerűnek számított. A kor ünnepelt divattervezőjének, Halstonnak ez volt a kedvenc fazonmegoldása, mivel egyszerre volt nőies és kényelmes. A nyaknál rögzített darabokban a diszkódívák szabadon táncolhattak.

 

Jerry Hall hibátlan alakján jól mutattak a könnyed, húzott, nőies felsőrészek. Idén újra divatosak ezek a darabok.

 

A V-kivágás a szupermodell egyik kedvence volt, gyakran ezzel a trükkel dobta fel a megjelenését. Sokszor viselt hosszabb ruhákat, így nem keltett túl konzervatív összhatást a szerelése.

Jerry Hall a lazább szereléseket is mindig stílusosan viselte. A fehér nadrág és a feliratos póló párosa, valamint az ing és a hímzett kardigán kombinációja ma is népszerű a divatban.

 

Két évvel ezelőtt ebben a divatos, szolid ruhában jelent meg a Vanity Fair Oscar-party-ján.

 

Kiemelt kép: Stuart C. Wilson / Getty Images. 

Képek a  cikkben: Bertrand Rindoff Petroff, Bettmann, Allan Tannenbaum, antoinette norcia, Rose Hartman, Art Zelin, Hulton Deutsch, George Pimentel, Daniele Venturelli/Wirelmage/Getty Images. 

  • Megosztás: