A gyönyörű Iman jóformán egy percet sem öregedett a kilencvenes évek óta, csodás bőrét és bomba alakját szinte változatlan formában sikerült megőriznie, mintha megállította volna az időt. Bár ma már csak ritkán modellkedik, azért nem vonult teljesen háttérbe, a koronavírus megjelenése előtt gyakran megfordult a vörös szőnyegen.

hirdetés

A szomáliai szépség, Iman Mohamed Abdulmajid a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik legkeresettebb modellje volt, de sokaknak talán csak úgy él az emlékezetében, mint David Bowie híres felesége.

Pedig 1992-ben, amikor hozzáment a zenészhez, már csúcson volt a karrierje, hiszen olyan divattervezők tekintettek rá múzsaként, mint Donna Karan, Yves Saint-Laurent, Gianni Versace, vagy Calvin Klein.

Még az egyetemi évei alatt figyelt fel rá Peter Beard amerikai fotós, egy év múlva pedig már a Vogue címlapján pózolt. Alig tíz év leforgása alatt bekerült a világ legnépszerűbb szupermodelljei közé, de a siker kevésbé izgatta, hiszen könnyedén átevezett a színészi pálya vizeire, hogy másban is kipróbálhassa magát.

Iman dacol az idővel, jó pár évet letagadhatna a korából

Sőt, talán évtizedeket is elcsalhatna az éveiből a csodaszép modell, akinek a bőrén szinte alig hagyott nyomot az idő. Simán azt gondolhatnánk róla, hogy még csak a negyvenhez közelít, pedig nyáron töltötte be a 65-öt. A David Bowie-tól született lánya már 20 éves, de a korábbi házasságából is van egy gyermeke, aki már a negyvenes éveit koptatja.

Bár Iman kortalan szépsége és nőies stílusa tagadhatatlan, nem csak ezzel tűnik ki a sorból: 2004 óta saját kozmetikai cégét igazgatja, valamint jó néhány jótékonysági alapítvány programjának az aktív élharcosa, emellett önéletrajzi és szépségápolási tanácsadó könyveket írt, illetve számos filmben, sorozatban és tévéműsorban szerepelt. Férje, David Bowie halála után egy időre elvonult a nyilvánosság elől, de 2018 óta ismét részt vesz a divat- és a filmipar vérkeringésében, legalábbis több rendezvényen megjelent, és néhány fotózást is bevállalt.

 

Kiemelt kép: Theo Wargo/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés