Helen Mirren nagyon tudja, hogyan fordítsa előnyére a színek erejét, nemrég egy letisztult vonalú kék ruhában állt a kamerák elé, mely élénkségével csodásan felerősítette a színésznő vibráló kisugárzását. A kék sötétebb és fakóbb tónusaitól sem ódzkodik, mindig eléri, hogy friss és ragyogó legyen az összhatás!

hirdetés

A kék szín alapvetően nyugalmat és kifinomultságot sugall, nem véletlen, hogy az uralkodói családok és az arisztokrácia öltözékeiben oly gyakran bukkannak fel a mélyebb árnyalatai. Előkelő eleganciát, megbízhatóságot tükröz a külvilág felé, ugyanakkor távolságtartóan hűvös is lehet, annak megfelelően, hogyan alkalmazzák.

Bár játszott már hideg szívű gonoszt és fagyos tekintetű, rideg karaktert is, Helen Mirren vibráló, szenvedélyes egyéniségétől alapvetően nagyon távol áll a jégkirálynőstílus. Van benne valami sziporkázó még akkor is, ha épp nem perdül táncra a vörös szőnyegen, és nem csinál semmi meglepőt, élettel teli ragyogását pedig kár lenne rosszul megválasztott színekkel elnyomni.

Helen Mirren ezt az egyszerű, de roppant nőies ruhát viselte idén a L’Oréal Paris Women of Worth eseményen. Kép: Gregg DeGuire/WireImage/Getty Images.

 

Noha a kék tónusai a hideg tartományban helyezkednek el a színkörön belül, egyes árnyalatok közelebb állnak a meleg palettához, ráadásul nem minden hűvös színre igaz, hogy sápasztó, fakó és visszafogottan tartózkodó, ami letompítja az energiákat. Vannak elevenebb kékek, melyek felerősítik a vibráló kisugárzást, ugyanakkor nem tolakodóak és tömények, hanem teret engednek a lágy nőiességnek és az eleganciának.

A színésznő imádja a színeket, és nagyszerűen alkalmazza őket a szettjeiben. Egyik kedvence a pink, amit zölddel, sárgával, narancssárgával is kevert már, de nem csak a merészebb tónusokat viseli szívesen. A piroson, sárgán, zölden és rózsaszínen kívül a bordó, a fekete, a szürke, a fehér, az ezüst és a kék ugyancsak gyakran jelenik meg az összeállításaiban. Helen Mirren az, aki hamuszürke, vagy kék ruhában sem olvad be a tömegbe, pedig többnyire egyszerű, letisztult vonalvezetésű estélyiket visel a vörös szőnyegen.

Helen Mirren kék ruhában: 6 verzió, amiben valósággal ragyogott

Akárcsak a fekete, a kék úgyszintén a klasszikus elegancia egyik meghatározó színe. Ám a feketéhez hasonlóan, nem minden esetben kelt lenyűgöző hatást, a sminkkel való összhang, az öltözék szabása, sőt a kiegészítők, apró részletek összjátéka is fontos annak érdekében, hogy valóban határozottságot, magabiztosságot, az erőn kívül pedig kellő finomságot sugározzon.

 

Helen Mirren nagyon tudja, hogyan lehet előkelően elegáns, ugyanakkor ragyogóan nőies kék ruhában anélkül, hogy túlságosan tartózkodónak, hivatalosnak vagy hűvösnek tűnne.

Ősz hajához és a téltípusokra jellemző bőrtónusához remekül passzol a királykék és az azúrkék, de a tompább, fakóbb, pasztellesebb tónusokat éppúgy szerencsésen tudja viselni.

Emlékezetes ruhaválasztásai közül hat elegánsan nőies, kék darabot gyűjtöttünk össze, melyekben igazán tündökölt.

Kiemelt képek: David Livingston/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés