A divatvilág az elmúlt időszakban Párizsra figyelt, hiszen most mutatták be a legújabb haute couture kollekciókat. Ám a Dolce & Gabbana ismét bebizonyította, hogy Olaszországról sem érdemes megfeledkeznie a divatrajongóknak, hatalmas bemutatósorozatot rendeztek Szicíliában, a közönség soraiból pedig a hírességek sem hiányozhattak. A márka nagy kedvencei ismét mindenkit elvarázsoltak, a legnagyobb meglepetést ismét Helen Mirren okozta, aki a nyár legszínesebb ruhájában ragyogta be az eseményt.

hirdetés

Pár napja ért végét a Párizsban megrendezett haute couture divathét. A luxusmárkák páratlan kollekciókkal rukkoltak elő, a közönség pedig egyedi, sokszor kicsit meghökkentő kreációkban sétálgatott a francia főváros macskaköves utcáin. Ám az olasz tervezők hamar ellopták a figyelmet, elsőként a Valentino tartott emlékezetes bemutatót Róma szívében, most pedig a barokkos mintáiról elhíresült Dolce & Gabbana okozott pár emlékezetes pillanatot Szicíliában.

A Dolce & Gabbana divatbemutatói mindig is nagy szenzációnak számítottak. A haute couture kollekciót összefoglaló Alta Moda részleg pedig még azokat is elkápráztatja, akik egyébként nem rajonganak az olasz tervezőpáros sokszor kicsit túlzó darabjaiért. Tavaly Velencében rendezték meg a látványos bemutatójukat, akkor a történelmi város jellegzetes épületei adták a legfőbb inspirációt. Idén nem elégedtek meg egyetlen látványos bemutatóval, négy napig tartó divateseményt tartottak a szicíliai Siracusa városában.

Domenico Dolce és Stefano Gabbana darabjai mindig elképesztőek, ezért a vendégek sem szoktak átlagos kreációkban részt venni a bemutatóikon. Színekből, mintákból és olasz életérzésből nincs hiány, a meghívott vendégek jókedve pedig szinte ragadós. Valódi örömünnep volt az olasz városban, így a résztvevők is kitettek magukért, a legkülönlegesebb ruhadarabokban érkeztek a rendezvényre.

Helen Mirren szivárványszínű ruhában tündökölt

Helen Mirren már jó ideje Dolce & Gabbana ruhában jelenik meg minden eseményen. Legutóbb egy csillogó, ezüstszínű ruhát választott, most pedig színpompás, szivárványos darabban jelent meg. A ruhában szépen keverednek a tónusok, melyek mellett a márkára jellemző arany is felbukkan. A színes darab telitalálat volt, a színésznő valósággal ragyogott benne. A hosszú uszály, a derékhangsúlyos szabás és a puffos ujj együttes hatásával szépen kiemelte az alakját.

Az utóbbi években az elegáns, estélyi ruhák koronázatlan királynőjeként is emlegetik a színésznőt, aki még a feltűnő kreációkat is méltósággal, kifinomult stílusban tudja viselni. A színkavalkád és a csillogás együtt akár túlcsorduló, émelyítő giccsnek is tűnhetne, ám az ő esetében ez a veszély még csak fel sem merült.

Egyszerű, összefogott frizurával, finom sminkkel, aranyszínű táskával és sötét köves fülbevalóval egészítette ki az öltözékét, az ékszer árnyalata pedig szépen összecsengett a ruha festett hatású mintázatában felbukkanó szénszínű csíkokkal. Nagyon ügyelt a harmóniára, így a figyelemfelkeltő ruha cseppet sem tűnt hivalkodóan merésznek.

Helen Mirren két másik darabban is megjelent az eseményen. Első este egy rózsaszín, csillogó ruhában tette tiszteletét a bemutatón, majd egy citromsárga, mintás ruhában keltett feltűnést. Ehhez egy fejdíszt is választott, úgy festett, mint egy olasz dáma.

A Dolce & Gabbana igazán illusztris vendégsereget vonultatott fel, a meghívottak között volt Sharon Stone, Ciara, Mariah Carey, Lucy Hale, Drew Barrymore, Lupita Nyong’o, Heidi Klum és a divatház nagy kedvence, Kitty Spencer.

Sharon Stone aranyba és türkizbe burkolózott első este. Fényes, aranyszínű fűzőt és kékes tónusú nadrágot viselt, melyet a tervezőpáros uszállyal és látványos virágfestéssel tett teljessé. A szett elképesztően látványos volt, a színek pedig remekül harmonizáltak.

A másik két összeállítása sokkal visszafogottabb volt ettől, egy sárga és egy fehér kreációban vett részt a féktelen fiesztán.

Drew Barrymore a virágokat próbálta ki, akár Rapunzel is lehetett volna ebben a látványos estélyiben. A ruha színe tökéletes, a hatalmas virágok pedig olasz dívává varázsolták.

Mariah Carey szintén egy sokszínű alkotásban jelent meg, a ruháját beterítő szicíliai csempeminta szinte az összes árnyalatot tartalmaztalegalább annyira színes volt, mint Helen Mirren szivárványos kreációja. A motívum megjelnítése annyira aprólékos, hogy akár festmény is lehetne.

Kitty Spencer sokkal elegánsabb, visszafogottabb formáját választotta az ünnepi megjelenésnek, csillogó, virágos egészruhában és fekete csipkében emelte az esemény fényét. Diana hercegné unokahúga a Dolce & Gabbana kedvenc nagykövete, így sosem hiányozhat a márka grandiózus bemutatóiról. Kitty úgy festett az általa választott kreációkban, mint egy múltbéli várkisasszony.

A Dolce & Gabbana bemutatója ismét elképesztően látványosra sikerült, nehéz eldönteni, hogy a kifutón látott darabok, vagy a talpig aranyba és ékszerbe öltözött hírességek keltettek nagyobb szenzációt. Különleges, egyedi fazonokból nem volt hiány, a hölgyek pedig úgy festettek, mint a mesebeli hercegnők.

 

Kiemelt kép: Jeff Kravitz/FilmMagic / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés