A hasfal edzése nemcsak azért fontos, hogy szép lapos legyen, de számos élettani funkció is ehhez a területhez kapcsolódik. A helyes légzést és a testtartást is befolyásolja, mennyire edzett a hasizom, így nemcsak az alakod lehet kifogástalan, ha egy kis gondot fordítasz erre a területre, de az egészségedért is sokat tehetsz.

hirdetés

Hasizomtorna a kockás hasfalért

A hasizom edzésénél fontos, hogy ne csak annak felső részére fókuszálj –vagyis csak felüléseket végezni nem elég-, hanem annak egészére. Erre a célja a legideálisabbak a lábemelések és láblendítések, de a plank is nagyon hatásos gyakorlat.

A következő videóban egy mindössze tíz perces, kezdők számára is könnyen kivitelezhető tornát látsz, ami változatos gyakorlatokkal erősíti és lapítja a hasfalat. Sajnos mi nők, hajlamosabbak vagyunk több zsírt felhalmozni ezen a területen, így semmiképp sem érdemes kihagyni ezt a területet a napi edzésből. Mivel ez a gyakorlatsor rövid, így akár reggel, munka előtt is nekiláthatsz, amivel még az energiaszintedet is felpörgetheted.

 

Főkép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés