Napi 10 perc edzés is hatékony lehet, ha kardió és erősítő feladatok váltják benne egymást. Megfelelő diéta mellett ez a hasformáló edzés szépen szálkásít, viszont a zsírvesztéshez érdemes kiegészíteni heti két-három alkalommal aerob jellegű mozgással.

hirdetés

Karcsúsít és fittebbé tesz ez a rövidke edzés, amely pulzuspörgető és feszesítő gyakorlatokat egyaránt tartalmaz. Azok számára ideális, akik nem csak ennyi aktivitást visznek bele a napjukba, hanem amikor csak tehetik, a tempós gyaloglást, biciklizést, vagy lépcsőzést választják, mellyel megalapozzák a súlycsökkenést.

A lapos has és a karcsú derék kulcsa azonban az egészséges táplálkozás, vagyis, ha ugyanúgy étkezel, mint előtte, nem fog menni. Ne egy-két hetes diétákban, hanem étrend-változtatásban gondolkodj, ami hosszútávon fenntartható éhezés és önsanyargatás nélkül.

Csak napi 10 perc a tónusosabb izmokért: hasformáló edzés otthon

Rögtön dinamikus feladatokkal indít a videó, amelyek – ha megfelelő intenzitással és erőbedobással végzed őket – feltornásszák a pulzust. Honnan tudod, hogy valóban beindul-e a zsírégetés attól, amit csinálsz? Először is ne lötyögj, hanem tedd oda magad! Amennyiben mindent beleadsz, már a néhány percig tartó gyakorlatokkal is elérheted, hogy felgyorsuljon a légzésed és a szívverésed, illetve izzadni kezdj. Ennyi azonban még nyilván nem elég a zsírraktárak feléléséhez.

Ez a hasformáló edzés inkább erősítő és feszesítő gyakorlatokat tartalmaz, melyek arra szolgálnak, hogy a súlycsökkenés mellett vonalaiban és tónusaiban mérve is változzon az alakod. A hasfal kidülledését vagy löttyedtségét a renyhe izmok okozzák, ezt a hiányosságot viszont jól orvosolja az alábbi derékkarcsúsító és haslapító program. Ahhoz azonban, hogy beinduljon a fogyás, kiegészítésként aerob, kardió, vagy intervallum jellegű edzésre lesz szükség.

 

Az aerob edzésformák kezdőknek is ajánlottak, hiszen monotonul ismétlődő, egyenletes intenzitású testmozgásról szólnak. Ebbe a kategóriába tartozik a tempós gyaloglás is, amit bárki könnyedén be tud ültetni a napjába. Csak jelölj ki egy célt magadnak, és vágj neki az útnak! Ne sétálj, hanem dinamikusan haladj, így garantálhatod, hogy a szervezeted zsírból nyerjen energiapótlást.

  • Megosztás: