A sikeres francia modell, Caroline de Maigret stílusa csupa egyszerű darabból áll. Nem visel látványos kiegészítőket, nem cifrázza túl a megjelenését, mégis van benne valami plusz, amitől egyszerűen muszáj felfigyelni rá.

hirdetés

Caroline de Maigret nemzetközileg ismert és elismert modell, a Chanel nagyköveteként számos eseményen megfordul, a divatbemutatókon és a magazinfotókon egyaránt a természetességet és a francia stílus esszenciáját, a lezser nőiességet képviseli.

Zenei producerként is tevékenykedik, illetve öt bestseller könyv fűződik a nevéhez, melyek megalkotásában társszerzőként vett részt. A Legyél te is párizsi nő – Egy utánozhatatlan stílus kulisszatitkai magyar fordításban úgyszintén megjelent, ez a kötet egy sikeres sorozat része, amely több nő szemszögén keresztül mutatja be a párizsi életformát, lerántja a leplet arról, milyen érzés középkorú nővé válni, szembesülni az öregedéssel, és persze elhint néhány morzsát a hamisítatlan párizsi hangulat és a francia stílus esszenciájából.

A francia modell stílusa nem rejt nagy titkokat, bárki könnyedén elsajátíthatja az alapjait. Caroline de Maigret egy személyben megtestesíti mindazt, amit a francia nőkről gondol a világ nagy általánosságban. Határozott, magabiztos és öntudatos, ugyanakkor nem akar többnek látszani, mint aki valójában, és nem törekszik görcsösen a tökéletességre. A lezser elegancia és a természetesség nem csak a fellépésében tetten érhető, az öltözködésében éppúgy visszaköszön. Abszolút önazonos!

A francia modell stílusa nagyon egyszerű, mégsem közömbös: ez a titka

Évek óta Jane Birkin ikonikus frizuráját viseli, kusza frufruja lazán, hanyagul a szemébe lóg, látszólag olyan, mintha semmit nem csinálna a hajával, mégis jól néz ki. A sminkeléssel sem bajlódik sokat, simán részt vesz úgy bármilyen nagy divateseményen, hogy csak egy leheletnyi festéket visel az arcán.

 

Szettjei egyszerű fazonokból állnak, noha gyakran hordja az általa képviselt divatházak ruháit, a felvágós rongyrázás nem az ő műfaja, főként olyan klasszikus szabásokra támaszkodik, melyek esetében teljesen mindegy, milyen márkalogó szerepel a címkéjükön.

A francia modell stílusa könnyed és laza, mégis nőies. Bár szívesen fűszerezi meg összeállításait élénk színekkel, mintákkal vagy kevés csillogással, a teljesen letisztult, semleges öltözékei sem maradnak hatás nélkül.

Titka a színek, anyagok és fazonok összhangjában rejlik, és az apró, egészen finom stílustörésekben, amikor az elegancia a lezserséggel, a nőies divatjegyek a karakteres maszkulin elemekkel találkoznak. Függetlenül attól, ki hol vásárol divatcikkeket és ruhaneműket, ezek az alapok abszolút követhetőek, hiszen a harmónia és a letisztult összkép a lényeg, illetve az, hogy a könnyedség ne csak a viselt ruhadarabokból, hanem a személyiségből éppúgy visszaköszönjön.

Kiemelt képek: Joshikazu Tsuno/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés