A Pilates nagyon népszerű mozgásforma, számos híresség is esküszik rá, mint bomba alakjának felelősére. Nem véletlenül, hiszen rengeteg jótékony hatása ismert és bizonyított.

hirdetés

Egy intenzíven és arányosan váltakozó mozgáskoordinációkból álló edzésforma, ami az egész testet alaposan átmozgatja. Nagyon jótékonyan hat a hát- és gerincproblémákra, csökkenti a hátfájást, és javítja a testtartást. A vállra és a csípőre is kifejezetten előnyösek a gyakorlatok. Ezen kívül alaposan megdolgoztatja a fenékizmokat, nyújtja a testet, és a lapos has elérése sem akadály a rendszeresen Pilatest végzők körében.

Mivel a gyakorlatok végzése közben a tudatos légzésre is figyelni kell, nemcsak testileg, de szellemileg is frissítő, javítja a koncentrációs és állóképességet.

Az alábbi videóban könnyen elvégezhető feladatokat láthatsz, melyeket rendszeresen végezve felkészülhetsz a bikiniszezonra. A Pilates előnye, hogy már rövid idő elteltével is látványos eredmény mutatkozik a gyakorlatok végzésével. Nem baj, ha az elején nem megy minden gyakorlat tökéletesen, mindig csak úgy és annyit csinálj belőlük, ami jólesik!

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés