Elizabeth Debicki kiköpött Diana hercegné A korona című sorozatban. Nem csak a frizurával és a sminkkel érték el a megdöbbentő hasonlóságot, az öltözékeket is nagyon eltalálták a kreatív szakemberek.

hirdetés

Egy-egy rendezésnél a színészek kiválasztása ominózus pontja a későbbi sikernek. Még egy fiktív történet esetében is nehéz megtalálni a tökéletes karaktert, ám, amikor valós személyeket jelenítenek meg a képernyőn, talán még nehezebb a helyzet. Róluk mindenki tudja, hogy hogyan néznek ki, milyen a mozgásuk és a stílusuk, ezáltal sokkal pontosabb képet kell adni a közönségnek, mint egy kitalált sztori esetén.

A korona című sorozat készítői azonban sikeresen képernyőre vitték a lehetetlent. Elizabeth Debicki a megtévesztésig hasonlít a néhai Diana hercegnére, s a kísérteties egyezés nem csupán a frizurának, az arckarakternek és a sminknek köszönhető. A ruhaválasztásokkal szintén tökéletesen eltalálták a hercegné kifinomult, lezseren nőies stílusát.

Elizabeth Debicki remekül hozza Diana hercegné stílusát

Elizabeth Debicki a megszólalásig hasonlít Diana hercegnére. Színészi kvalitásai mellett valószínűleg a döbbenetes karakteregyezés is hozzájárult ahhoz, hogy A korona című sorozatban megkapja a hercegné szerepét. A sminkesek és a fodrászok remek munkát végeztek, azonban a stylistokat sem szabad kihagyni a sorból. A szettek tökéletesen hozzák a Diana által kedvelt lezser eleganciát és hanyag nőiességet.

A kreatív csapat egyértelműen Diana eredeti ruhái és összeállításai alapján inspirálódott a jelmezek megtervezésekor. A színésznő nagyon hasonló darabokat visel a sorozatban, az összkép pedig tulajdonképpen éppen ettől válik igazán hitelessé. Egy-egy film vagy sorozat kapcsán általában a képi világ, a színészi játék, a forgatókönyv vagy a hang kerül középpontba, a divat pedig háttérbe szorul, holott sokszor a ruhák teszik teljessé és befogadhatóvá a látványt, illetve a történetet.

Egy életrajzi dráma vagy egy olyan sorozat esetében, ahol valós, ismert személyek a főszereplők, különösen igaz, hogy a stílushű szettek nélkülözhetetlenek a sikerhez. Elizabeth Debicki filmbéli viseleteivel abszolút sikerült eltalálni a sikkes, hanyag eleganciát, a színésznő pontosan úgy fest, mint maga Diana hercegné. A kreatív csapatnak már csak azért sem volt könnyű dolga, mert a hercegné sokakat inspirált stílusával, s vannak, akik mind a mai napig ihletet merítenek szettjeiből. Ebből adódóan a pontosság elengedhetetlen volt, a ruháknak határozottan Diana ízlését kellett tükrözniük.

Az összhatás és a hasonlóság talán azért is tud ilyen harmonizáltan működni, mert Elizabeth Debicki stílusa a való életben sem áll olyan távol Diana hercegné megjelenésétől. A színésznő abszolút a nőies elegancia híve. Szereti a letisztult, egyszerű darabokat, azonban mindig kifinomult stílusban mutatja meg a szimpla kulcsholmikat.

Gyakran visel klasszikus fazonokat, letisztult tónusokat és egyszerű darabokat, amelyeket a kiegészítőkkel és apró részletekkel tesz igazán elegánssá. Mind a vörös szőnyegen, mind a hétköznapok során hihetetlenül sikkes, ízlése nagyban hasonlít Diana lezseren nőies megjelenéséhez.

A bosszúruha

Úgy tűnik, Debicki a forgatáson kívül sem hagyja maga mögött Diana stílusát, legalábbis a sorozat premierjén biztosan nem tette. Ki ne emlékezne Diana ikonikus bosszúruhájára? A gyönyörű fekete kreáció annak idején bejárta a világsajtót, Debicki pedig ezúttal egy modernebb, friss változatban viselte a hercegné ruhájára hajazó fazont.

A Bottega Veneta darab nagyon hasonlít a Diana által viselt bosszúruhára, s még ha a színésznő nem is akart célozgatni, sokan kapásból arra a kreációra asszociáltak, nem véletlenül.

Kiemelt kép: Nathan Congleton/NBC via Getty Images/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés