Raquel Welch a hatvanas, illetve hetvenes évek szexszimbóluma volt, múlhatatlan szépsége és lehengerlő stílusa tette igazán népszerűvé. A színésznő legcsodásabb szettjeivel számtalan emlékezetes divatpillanatot teremtett.

hirdetés

Raquel Welch nevét már a hatvanas, hetvenes években megismerhette a nagyvilág, amikor is számos sikerfilmben mutatta meg fantasztikus tehetségét. A gyönyörű színésznő igazi szexszimbólum volt, vonzó kisugárzásával, lenyűgözően nőies stílusával és ragyogó szépségével mindenkit elbűvölt.

Már kamaszként sorra zsebelte be a szépségversenyek elismeréseit, majd feltűnő szépségét kihasználva a filmiparral próbálkozott. Eleinte csak kisebb szerepekben láthatta a közönség, ám a kitartó munkának és a hosszas próbálkozásnak meglett a gyümölcse, igazi csillaggá vált, tehetségét még Golden Globe-díjjal is jutalmazták.

A színésznő 81 éves korában hunyt el, ám a kor előrehaladtával sem adott lejjebb a nőies sikkből. Mindig gondosan ügyelt a megjelenésére, csinos, elegáns szettekben lépett a fotósok elé. Nem tolta túl a dögösködést, ennek ellenére remekül hangsúlyozta csodás alakját. A galériában összeválogattuk Raquel Welch legemlékezetesebb szettjeit.

 

Raquel Welch stílusa és kisugárzása mindenkit lenyűgözött

A színésznőnek a vérében volt a sikk és az elegancia, soha nem hibázott a ruhaválasztással. Már egészen fiatalon megvillantotta fantasztikus ízlését, s a kifinomult stílusból az idő múlásával sem adott lejjebb. Gyakran viselt kétrészes összeállításokat, a csinos blézereket elegáns nadrággal párosította.

Minden alkalommal feldobta valamilyen apró részlettel az összhatást. Ha nem a színekkel, akkor a mintákkal vagy az anyagokkal játszott, simán bevállalta a merészebb árnyalatokat és motívumokat is. Nagyon figyelt a letisztult, ízléses eredményre, kizárólag egymáshoz passzoló fazonokat és tónusokat párosított.

Raquel Welch zseniálisan hangsúlyozta nőiességét, s mindezt úgy, hogy egyáltalán nem vitte túlzásba a dögösködést. Noha gyakran viselt testhezálló, szűk ruhákat és a dekoltázzsal is trükközött, az összkép soha nem vált túlzóvá. Zsigerből érezte, hogy hol van a határ, sikkes stílusa talán éppen ettől vált olyannyira legendássá.

Nem vetette meg a kivágott ruhákat, ám a figyelmet mindig máshová terelte. Egy-egy apró részlet, egy különlegesebb szabás vagy látványosabb ékszer remekül ellensúlyozza a mélyebb dekoltázst, a színésznő általában ezekre a pofonegyszerű praktikákra hagyatkozott.

Stílusával nem csupán fiatalon, hetven éves kora felett éppúgy mindenkit elvarázsolt. Klasszikus, időtálló darabokat viselt, melyek soha nem mennek ki a divatból. Számtalan emlékezetes divatpillanatot teremtett pályafutása során, a színésznőre tehát nem csupán tehetsége, de lehengerlő megjelenése és kifinomult ízlése miatt éppúgy sokan emlékeznek.

Kiemelt kép: Matt Winkelmeyer/Getty Images for Barneys New York/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés