Maggie Smith a mai napon tölti be 89. életévét. Stílusa úgymond, egyre sikkesebbé vált az évek során, elegáns megjelenését a visszafogott nőiesség jellemzi. A Harry Potter színésznője fantasztikusan öltözik a való életben.

hirdetés

Maggie Smith a legtöbbeknek a Harry Potter című filmsorozatból lehet ismerős, ám a 89 éves színésznő számtalan sikerfilmben és sorozatban szerepelt már. Alakítását kétszer ismerték el Oscar-díjjal, de az Emmy-, illetve Golden Globe-díjakat is több alkalommal zsebelte már be. Noha a varázslós filmben aligha láthatjuk kifinomult, elegáns stílusát, a való életben előszeretettel villantja meg kifinomult stílusérzékét.

Idén ősszel a Loewe kampányarcaként okozott meglepetést, a márka 2024-es előzetes tavaszi kollekciójának darabjait népszerűsíti.

Maggie Smith az elegáns megjelenés híve

A színésznő imádja az elegáns szetteket, ám nem a flancolás híve. Minden alkalommal egyszerű, mégis stílusos holmikat visel, a lehengerlő összképet apró trükkök segítségével teremti meg. Nagyon figyel a ruhák anyagára, a finom, légies és könnyed darabokat kedveli.

Általában nem viszi túlzásba az árnyalatokkal való játszadozást, a szimpla fekete vagy fehér mellé társít egy-egy feltűnőbb, vibrálóbb tónust. Leginkább blézerrel vagy kardigánnal dobja fel a mindennapi és a vörös szőnyeges összeállításait, ez a két elem bizonyul a legváltozatosabbnak a ruhatárában.

A felsőket tekintve azonban tényleg merészen variálja a színeket, kék, rózsaszín és bézs darabok éppúgy megtalálhatók a gardróbjában. Legyen szó fontos eseményről vagy egyszerű hétköznapi megjelenésről, az elegancia számára alapvető, mindig finom, nőies darabokban kapják lencsevégre.

A galériában megtekintheted Maggie Smith legsikkesebb összeállításait.

 

Vannak olyan szerepek, amelyektől nagyon nehéz elvonatkoztatni, különösen akkor, ha az adott színésznő több epizódon, részen át játszotta ugyanazt a híres, népszerű karaktert. Maggie Smith esetében is éppen erről van szó. Aki szereti a Harry Potter-filmeket, abszolút McGalagony professzorra asszociál, a Roxfort igazgatóhelyettese azonban nemigen foglalkozott a divattal.

Éppen ezért nehéz elképzelni, hogy a való életben tényleg sikkes, elegáns stílussal rendelkezik. Márpedig Maggie Smith nagyon is ért a divathoz, rendszerint sikkes, csinos darabokat választ.

Az egyszerű, egyenes szabású elegáns nadrágokat kedveli, melyek rendkívül könnyedén kombinálhatók. Akár csinos blúzzal, akár sikkes blézerrel variálva stílusos összképet eredményeznek, igazi klasszikusok, amelyek időtállóak a trendek sodrásában. A színésznő mindig figyel az apró részletekre, olyan kiegészítőket választ a szettekhez, amelyek stílusukban és árnyalatukban egyaránt tökéletesen passzolnak a ruhákhoz.

Egyszerűen imádjuk a 89 éves színésznő stílusát, hiszen játszi könnyedséggel variálja a múlhatatlanul elegáns darabokat!

Kiemelt kép: Karwai Tang/WireImage/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés