Kristen Stewart stílusa, mondhatni, eléggé megosztó a filmrajongók között is, hát még a divatban jártas nézők berkein belül. Az Alkonyat-filmek óta rengeteget változott a 31 éves színésznő megjelenése, igazi kaméleon, legyen szó az öltözködéséről vagy a frizuráiról. Sokan kétkedve várták, hogy a vadóc exvámpír színésznő hogyan alakítja majd kellően hitelesen a kifinomult, elképesztően nőies Diana hercegnőt a filmvásznon.

hirdetés

 

Kristen Stewart nevét 2008-ban ismerte meg a nagyközönség, amikor az Alkonyat című, akkoriban közkedvelt vámpíros film egyik főszereplőjeként berobbant a köztudatba. Sokan nem tudják, de gyermekszínészként kezdte a pályafutását, a híres tinifilm csupán a világszintű ismertséghez jelentett neki ugródeszkát. Egy producer és egy filmrendező-forgatókönyvíró szülőpáros gyermekeként szinte borítékolható volt, hogy hatalmas sikerre tesz szert ebben a nehéz szakmában.

Kristen Stewart stílusa egyedi, és cseppet sem hajaz Diana hercegnő kifinomult eleganciájára

A színésznőt a képkockák alapján egy visszafogott, tipikus szomszédlány-karakternek ismerhették meg a rajongók. Így még jobban meglepett mindenkit, amikor a nővé cseperedő Stewart igazi stílusa kibontakozni látszott, mely egy igazán vadóc, vagány személyiséget kezdett kirajzolni a közönség előtt. Kifejezetten ügyes a sportokban, nagyon jól mozog, talpraesett és igencsak sajátos stílusérzékkel rendelkezik.

 

Kristen Stewart vagány stílusa cseppet sem hajaz Diana hercegnő kifinomult eleganciát sugalló megjelenésére, emiatt a produkció már előzetesen kapott hideget-meleget a rajongóktól. A számos kritika mellett, miszerint a színésznő nem alkalmas a szerepre, megjelentek a támogató üzenetek is. Sokan akkor döbbentek le, amikor meglátták az első képeket Kristenről, melyek a forgatáson készültek. A hasonlóság elképesztő, és valóban meghökkentő, a ruhákat és kiegészítőket is tökéletesen eltalálták.

 

Diana hercegnő imádta a kockás mintázatú darabokat, nagyon sok összeállításban megjelent rajta ez a divatos minta. Kristen Stewart a film során többször is megidézi ezt a divatos motívumot.

 

Egy hercegné életében elképesztően fontos a megjelenés, Diana számos alkalommal viselt varázslatos alkalmi kreációkat. Ezeket a lélegzetelállító darabokat is igyekeztek tökéletesen megjeleníteni a filmvásznon.

 

A látvány oroszlánrésze persze a jelmeztervezőnek köszönhető, aki nem más, mint az Oscar-díjas Jacqueline Durran. A brit szakember hihetetlenül érti a dolgát, Kristen Stewart olyannyira átalakult a kamerák előtt, hogy szinte rá sem lehet ismerni. Ám az is igaz, hogy a ruhákat nem elég felvenni, viselni éppúgy tudni kell, mint, ahogy a megjelenést tökéletesítő sminket és frizurát.

 

Természetesen a színésznő stílusa csak a filmvásznon vett száznyolcvan fokos fordulatot, a film premierjén és díszbemutatóin már az egyéniségéhez egyébként tökéletesen passzoló, vagány, sokat mutató kreációkat viselte. Stewart évek óta jó munkakapcsolatot ápol a Chanel divatházzal, így hanyag stílus ide vagy oda, fontos megjelenései alkalmával leginkább a francia luxusmárka öltözteti.

Mivel a márka arculata sokat változott, hiszen a modern, határozott, öntudatos nőknek tervezi kollekcióit, a színésznő számára abszolút nem jelent meghasonulást, hogy a szettjeiket viseli. Már csak azért sem, mert a Chanel tökéletesen elegyíti a vagány stílusjegyeket a klasszikus eleganciával.

 

Kristen Stewart hatalmas átváltozása a Spencer című filmben is csak azt bizonyítja, hogy milyen sokat jelent a megfelelő öltözék. A kisugárzást, megjelenést és az összhatást nagyban befolyásolja, hogy milyen stílusú ruhafazonokat visel az ember. Diana kifinomult, elegáns karakterét az észbontóan csinos, részletekig tökéletes és sikkes kreációkkal idézték meg a filmben.

Kristen Stewart tehát nem csupán a való életben mutat elképesztő átalakulásokat a rajongóknak, egy szerep kedvéért szintúgy képes olyan változásokra, hogy a legtöbben döbbenten figyelik a tehetséges színésznőt a képsorokon.

Kiemelt kép: Randy Shropshire/Getty Images for Los Angeles Confidential/Hamilton Behind the Camera Awards/Getty Images.

Cikk képei: David Levenson/Anwar Hussein/WireImage/Georges De Keerle/ayne Fincher/Princess Diana Archive/Daniele Venturelli/WireImage/Amy Sussman/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés