Öltözködését és kortalan kinézetét tekintve, Cher már önmagában véve is egy igazi showelem, ugyanakkor azon kevés sztárok egyike, akik nem csak a látványt erősítik. A 74 éves énekesnő jellegzetes hangjával és tehetségével örökre beírta magát a pop történetébe, de kétségkívül a feltűnő megjelenésével is megalapozta magának a felejthetetlen dívák státuszát. Utánozhatatlan stílusa tele van meglepetésekkel, az biztos, hogy általa egészen új értelmet nyer a csillogás!

hirdetés

 

Cher 74 évesen sem hazudtolja meg önmagát, ő egy igazi díva, akinek esze ágában sincs snassz kiskosztümökre és letisztult estélyi ruhákra cserélni egyedi kreációit. Ruhatárát bármelyik revütáncosnő megirigyelhetné, hiszen nem csak a színpadon szereti az izgalmas, díszítésben gazdag, tenyérnyi textilből készült szetteket, melyekben úgy általában feltűnést szokott kelteni.

Öltözködésében merész kombinációkban keverednek egymással a retró stílusjegyek, melyek így, együttvéve, külön kategóriát képeznek a divatban. Bár sokan divatikonként emlegetik, az énekesnő nem igazán törődik a trendekkel, önazonos stílusával gyakran évtizedekkel megelőzte a kor irányzatait.

Egészen fiatalon, tizenhat évesen hagyta el szülői otthonát, hogy befusson Los Angelesben. Ez hamar be is következett, hiszen Cher hangi adottságait lehetetlen volt nem észrevenni. Hosszú pályafutása igazán csodálatra méltó!

Cher stílusa a mai napig egyedülálló

Minden idők egyik legsikeresebb énekesnőjeként tartják számon, több mint 100 millió albumot adott el világszerte. Zenei karrierje mellett a színészettel úgyszintén kacérkodott, nem is eredménytelenül, hiszen elnyerte az Oscar-díjat a legjobb női főszereplő kategóriában.

 

Sohasem tekintett úgy a divatra, mintha az csak munkakellék lenne a tökéletes összhang érdekében. A mai napig teljes szívéből, szenvedéllyel öltözködik. Imádja a pompát, és a sejtelmesen villantó, szexisen nőies ruhakölteményeket. 1967-ben csöppent bele a modellszakmába, miután a Vogue magazin szerkesztője felfigyelt rá egy partin. Ez a lépés azért volt döntő nála, mert ráirányította a figyelmet páratlan stílusára.

 

Ehhez persze, a testi adottságai is megvoltak, hiszen mindig is irigylésre méltó alakkal rendelkezett. Vékony derekával és hosszú, formás lábaival nem kellett amiatt aggódnia, hogy túl sokat mutat belőle a ruha. Az aerobikláz idején – a nyolcvanas években – a legtöbb nő Cher alakját vette alapul, amikor motiváló erőre volt szüksége. Az énekesnő 74 évesen is kivívja a figyelmet formás vonalaival, melyeken, mintha nem fogna az idő.

 

Cseroki és örmény származású amerikai énekesnőként előszeretettel válogatott a hippi divat és a cseroki népi viselet stílusjegyeiből, melyek általa sokkal nagyobb népszerűségre tettek szert.

 

Az 1970-es években televíziós műsort vezetett, melyben  kizárólag Bob Mackei divattervező által készített ruhakreációkban jelent meg. Ezeket a darabokat szinte mindig a fedetlen testrészek látványa, a köldök és a hasrészek központba helyezése jellemezte. Munkakapcsolatukban olyan nagy összhang uralkodott, hogy a dizájner szinte már múzsájaként tekintett Cherre. Az énekesnő inspirálásával, számos más eseményre látványosabbnál látványosabb koncepciókkal rukkolt elő.

 

Az 1974-es MET Gálán a már említett kedvenc tervezőjével látható Cher, akinek ezt az ikonikus ruháját köszönhette. Az ünnepélyen viselt díszes estélyije azóta is tisztán él a divatkedvelők emlékezetében. Rendhagyó megjelenésével sok hírességet inspirált azóta, szinte már kijelenthetjük, hogy van egy külön Cher-stílus, amit csak elég megemlíteni, máris mindenki tudja, hogy miről van szó.

Az énekesnő színpadi és alkalmi ruhái általában egyszerre nőiesek, kirívóak és pimaszok. Cher a mai napig imádja az áttetsző neccanyagokat, és a testhezálló ruhafazonokat. A töménytelen mennyiségben használt strasszok, tollak és csillogó díszítőelemek sohasem mutattak túlzóan rajta.

 

Hosszú pályafutása során Cher mindig tudott újat mutatni. Ami azt illeti, ma sem fogja vissza magát, akár a színpadon, akár egy gálaeseményen jelenik meg. Időnként bele-belekóstolt a visszafogott stílusba, de egyhamar bebizonyította, hogy a divatőrült még mindig ott lakozik benne.

 

Cher túl a hetvenen is azt a látszatot kelti, hogy megállt körülötte az idő. Igaz, néhány szépészeti beavatkozással rásegített a kortalan megjelenésére, de nem csak a feszesre húzott arca miatt lehetetlen megsaccolni a korát. Szexi alakját éppúgy sikerült konzerválnia, és az öltözködésével is rendre megidézi fénykorát.

Nem tudjuk, honnan meríti csillapíthatatlan energiáját, de le a kalappal előtte, hiszen úgy ragyog a színpadon, mint fiatalabb korában, sőt, meg sem kottyan neki a szereplés. Míg másnak ennyi idősen már a magas sarkú cipő viselése is gondot okoz, ő fűzőben is képes táncot lejteni, és jelenlétével, hangjával mindig betölti a teret.

Kiemelt kép: Dave J Hogan/Getty Images.

Cikkfotók: Michael Ochs Archives, Harry Langdon, Hulton Archive/Bettmann/Contributor, CBS Harry Langdon, Pete Still Redferns Rarlene Hammond, Vera Anderson/Wirelmage, Fotonoticias/Wirelmage, Dimitrios Kambouris/Kevin Mazur, Christopher Polk NBC/NBCU Photo Bank/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés