A fűző idén elképesztően divatos, és számos fazonvariációban tér vissza a korábban kényelmetlen és fájdalmas ruhadarab. A szexi kis kreáció rengeteg izgalmat tartogat magában, és bármilyen anyagból elkészülhet. Egy holland nő például porcelánból készít szemet kápráztató korszázsokat, amelyekre még Cardi B is rákattant.

hirdetés

A korszázs a fűző egy modernebb verziója, ami legtöbbször pánt nélküli, derékig ér, és nem lehet teljesen összefűzni. Vannak benne merevítők, ám nem annyira erősek, mint a 19. században divatos fűzőkben. Díszes szalagokkal, csatokkal szokták ellátni, és bizonyos fazonok akár utcán is viselhetőek, blézer alatt, vagy ingre, ruhára felvéve.

A merevítős felsőrészek a fehérneműk között is megtalálhatóak, sokszor hosszított melltartóként funkcionálnak. A tervezők legtöbbször díszes részletekkel látják el ezeket a kreációkat, és gyakran csipkével teszik még izgalmasabbá. Számos különleges anyagból készítettek már fűzőt, ám a holland Joyce Spakman mindenkin túltesz: porcelánból alkot fehérneműre hajazó darabokat.

Fűző, porcelánból: akár múzeumban is megállná a helyét egy ilyen darab

Joyce Spakman sminkesként tevékenykedik, így nem meglepő, hogy remek kézügyességgel rendelkezik. Már többször is nyert sminkversenyt, valamint a testfestésben egyaránt jeleskedik.

A kreativitása úgy tűnik, nem ismer határokat, mivel a sminkes tavaly porcelánhatású fűzőkkel rukkolt elő. A lenyűgöző kreációk hamis, levegőn száradó agyagból készülnek, amelyet Joyce kézzel formáz meg, majd száradás után precíz mozdulatokkal díszít ki.

Bár az korszázsok a test nagy részét fedik, mégis nagyon könnyűek. Természetesen nem hétköznapi viseletre szánta őket a sminkes, hiszen hosszabb távon kényelmetlenek lehetnek, és a mozgást úgyszintén megnehezítik.

A barokk stílusú fűzőket aranyszínű díszítéssel egészíti ki, és gyakran még porcelángyöngyökkel, kövekkel is feldobja őket. A különleges darabok elképesztően látványosak, mondhatni, valódi hercegnői viseletek.

Kesztyűket, fejdíszeket és egyéb kiegészítőket is gyárt Joyce, és egyre többen figyelnek fel a különleges kreációkra.

Az amerikai rapper, Cardi B úgyszintén nagy rajongója a munkásságának: egyik videóklipjében porcelánfűzőt, és hozzá passzoló kiegészítőket viselt.

 

Kiemelt kép: Candymakeupartist / Instagram. 

  • Megosztás:
hirdetés