Grace Kelly unokája, Charlotte Casiraghi az egyik legvagányabb tagja a Grimaldi-háznak. A 36 éves előkelőség roppant sikkesen öltözködik, imádja a miniszoknyát, a farmert, és ha épp kedve tartja, néha-néha modellkedik. Most a kedvenc márkája, a Chanel kedvéért állt kamera elé, és meseszép felvételek készültek róla.

hirdetés

Grace Kelly 36 éves unokája nem kér az egyhangúságból. Charlotte Casiraghi igazi szabad szellem, a szigorú protokoll szabályai rá kevésbé vonatkoznak, ezért kedve szerint öltözködhet, utazgathat. Megfordult már a Met-gála vörös szőnyegén, de gyakran bukkant fel Monacóban miniszoknyában sétálgatva, vagy épp a Chanel kifutóján lovagolt végig.

Charlotte Casiraghi már gyerekkora óta kötődik a Chanel divatházhoz, édesanyja szoros barátságot ápolt Karl Lagerfelddel. Grace Kelly unokája csodálta a tervező munkásságát, a menyasszonyi ruháját szintén a dizájner álmodta meg. Vérbeli divatrajongóként mindig is közel állt hozzá a francia márka letisztult stílusa, kapcsolata a márkával a vezető tervező halála után sem szakadt meg.

Grace Kelly unokája elegáns fotókkal reklámozza a Chanel új darabjait

Az előkelőség többször szerepelt már a Chanel reklámfilmjeiben, divatanyagaiban. Tavasszal ő nyitotta meg a haute couture divatbemutatót, ami hatalmas szenzáció volt, mivel egyszerűen csak belovagolt a kifutóra. Már akkor tudni lehetett, hogy idén fontos szerep jut Charlotte-nak.

 

Már régóta a ház egyik nagykövete, így őt érte a megtiszteltetés, hogy reklámozhatja a legújabb őszi kollekciót. A képeken szereplő ruhadarabok a márka előzetes őszi repertoárjából származnak, melyek finomabb átmenetet képeznek a nyári és a téli szezon között. Vékonyabb anyagokkal, erősebb színekkel dolgoztak, a vastag kabátok helyett főként bukléblézerekkel és vékony, steppelt dzsekikkel jelentkezett a márka.

 

A gyűjtemény nagyszerű felütést ad az őszi divatnak, hiszen minden fazon és anyag megtalálható benne, ami a szezonban előkerülhet. Virginie Viard most sem hagyta el a Chanelra jellemző eleganciát és anyaghasználatot. Számtalan formában megjelenik a tweed, most főként nadrágkosztümök készültek az anyagból. A klasszikus szövet mellett izgalmas párhuzamként jelenik meg a farmer, melyből kétrészes szett készült, természetesen Chanel-stílusban.

 

A kollekción főként a hetvenes-nyolcvanas évek stílusjegyei mutatkoznak meg, bővebb szárú nadrágok, steppelt részletek és kiszélesedő szoknyák színesítik a repertoárt. Minden kreáció tökéletesen harmonizál egymással, Virginie igazi kapszulagardróbot álmodott meg, melyben minden részlet kifogástalan harmóniát alkot.

 

A kollekció egyik legszebb darabja a hetvenes évek hangulatát idéző ingruha, melyben valósággal ragyog Charlotte. A legizgalmasabb pedig egyértelműen a zöld színű, tyúklábmintás nadrágkosztüm, amely egy üde színfolt a Chanel új kollekciójában. Bár a márka már korábban is használt feltűnő árnyalatokat, ezek a tónusok legtöbbször nyáron jelennek meg. Virginie Viard most szakított a jól bevált gyakorlattal.

Charlotte Casiraghi remekül fest a fotókon, alig visel sminket, és a retussal sem estek túlzásba. Természetes szépségét hagyták érvényesülni, csupán egy rózsaszínes tónusú rúzzsal egészítették ki a megjelenését.

 

A divatanyag különleges hangulatot kelt, mivel megvan benne a vagányság, mégis eleganciát sugall. Nem csak a szettek nosztalgikusak, a fotók stílusa az analóg technika báját idézi meg. Egy-egy felvétel olyan, mintha a múltból lépett volna elő Grace Kelly unokája. Ezt tovább erősíti a helyszínválasztás. A kampányt a tengerparton fotózták, ám nem a népszerű turistacélpontok közül választottak. A nyugodt, őszies táj páratlan miliőt teremt a ruhákhoz.

 

Kiemelt kép: Stephane Cardinale – Corbis / Getty Images. 

Képek a cikkben: SMITH / Chanel. 

  • Megosztás:
hirdetés