Az európai uralkodócsaládokban az etikett és a bájos küllem mellett nagy hangsúlyt fektetnek a divatra is. A hölgyek megjelenése mindig kifogástalan, elég csak Katalin hercegné vagy Letícia királyné szereléseit felidézni. Ám nem ők az egyedüliek, akik remekelnek a trendek terén, számos jól öltözött előkelőségtől lehet ihletet meríteni.

hirdetés

Az európai uralkodócsaládokban mindig is nagy szerep jutott a kellemnek és a küllemnek. A hölgyek trendformáló ereje vitathatatlan, elég csak I. Erzsébet királynőre gondolni, aki több száz évvel ezelőtt elindította a bőrfehérítés trendjét. Szintén jó példa Viktória királynő, akinek a fehér menyasszonyi ruhát köszönhetjük. Az angolok mellett a franciák is remekeltek, ha divatról volt szó, ott van máris Marie Antoinette, aki valósággal rajongott a szép ruhákért és hangsúlyos ékszerekért.

Ám nem feltétlenül kell ennyire visszamenni az időben, hiszen Grace Kelly, Margit hercegnő és Diana hercegné mind divatikonoknak számítottak a saját korukban. A walesi hercegné megjelenéséből pedig még manapság is sokan merítenek ihletet.

Ők az uralkodócsaládok legjobban öltözött tagjai: nem csak Katalin hercegné imádja a divatot

Manapság is találkozhatunk jól öltözött hölgyekkel az uralkodócsaládokban, ott van Katalin hercegné, akinek minden szettjét tömegével másolják a hölgyek. Bármivel képes divathullámot elindítani, tavaly például az edzőcipőjére figyeltek fel a nők, meg is ugrottak a márka eladási számai. Meghan hercegnét sem hagyhatjuk ki a sorból, aki úgyszintén formálja a trendeket, ő inkább a laza, hétköznapibb vonalat kedveli.

Az angol hölgyek mellett a monacói uralkodócsaládot is érdemes megemlíteni, Charléne, II. Albert monacói herceg felesége például kifejezetten bevállalós. Tavaly például az aszimmetrikus, felborotvált frizurájával okozott meglepetést. Úgyszintén a merészebb előkelőségek közé tartozik Charlotte Casiraghi, Grace Kelly unokája. Charlotte a Chanel múzsája, szeret modellkedni, és nem veti meg a rövid, villantós ruhadarabokat.

 

A spanyolok királynéja, Letícia is remekel, ha divatról és stílusos outfitről van szó. A királyné megjelenése mindig elegáns, de nem ragaszkodik feltétlenül a klasszikus fazonokhoz, szereti az aktuális trendeket, viszont nem szeretne mindent erőszakkal belepasszírozni az aktuális összeállításába.

Az uralkodócsaládok nőtagjaitól megéri ellesni pár praktikát, pláne ha utcai divatról van szó. Katalin hercegné, Meghan hercegné például kifejezetten hétköznapi fazonokat szoktak választani. Olykor farmert és lapos talpú cipőt viselnek. Nem ragaszkodnak a flancoláshoz, ezért a kedvenceik könnyen beépíthetők bárkinek a ruhatárába.

 

Kiemelt kép: Chris Jackson / Getty Images. 

Képgaléria képei: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés