Magasságából adódóan a legtöbb manöken az átlagosnál hosszabb végtagokkal rendelkezik, de akadnak olyan elképesztően hosszú lábú modellek, akik még a divat világában is kitűnnek adottságaikkal. Bár úgy látszik, ez a ritka genetikai ajándék önmagában még nem elég a sikerhez, hiszen a több mint egyméteres virgácsok tulajdonosai nem a legismertebbek a szakmában.

hirdetés

Bár a szépség és a csinosság nem mérhető centikben, mégis sok nő szeretne hosszabb lábakat, mint amekkora megadatott neki. Mivel ez egy elérhetetlen vágyálom, nem érdemes „mi lenne, ha” elméletekkel rombolni az önbizalmat, ráadásul abba is érdemes belegondolni, hogy az égig érő, kecses gazellalábak tulajdonosai nem éppen átlagos testmagassággal rendelkeznek.

A hosszú lábú, magas, karcsú testalkat persze jó belépő lehet a modellkedés világába, de nem feltétlenül jelenti a siker kulcsát. Ez abból is lemérhető, hogy az alábbi nők közül sokan nem jutottak be a legendás szupermodellek táborába, pedig igazán különleges alkati adottságokkal rendelkeznek.

Akadnak közöttük olyanok, akik a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerültek hosszú, formás lábaiknak köszönhetően, de manapság talán már nem sokan emlékeznek a nevükre.

Hosszú lábú modellek, akiket sokan csodálnak: ritka adottságokkal rendelkeznek, az biztos!

Még a magas modellek között is különlegesnek számítanak ezek a hosszú lábú nők, akikhez hasonló alig akad a földkerekségen. Vannak, akiknél 120-130 centimétert mutat a mérőszalag a talptól a csípőcsontig kifeszítve, ami körülbelül egy 6-10 éves gyermek magasságának felel meg. A testmagasságuk sem átlagos, bőven 180-190 centi fölötti, de a testarányaikhoz viszonyítva is elképesztően hosszúak az alsó végtagjaik.

Sok nő eljátszik a gondolattal, milyen lenne sudár, karcsú gazellalábakon tipegni, de a Holly Burt mindennapjaiban felmerülő olykor vicces, máskor pedig bosszantó problémák valószínűleg nem szerepelnek a vágyálmaikban. A 27 éves nő 2015-ben került be a Guinness Rekordok Könyvébe a leghosszabb lábak csúcstartójaként. A testmagassága 196 centiméter, ebből mintegy 126 centit tesz ki csak a lába.

Egy interjúban arról számolt be, hogy legtöbbször az autóban és a repülőgépen is csak kényelmetlen testhelyzetben tud utazni, és a moziban is nehéz úgy elhelyezkednie, hogy komfortosan el tudja engedni magát.

Kiskorában sokat csúfolták vékony, hosszú lábai miatt, de miután New Yorkba költözött, visszatért az önbizalma, ott ugyanis rengeteg bókot kapott az alakját illetően. Belekóstolt a modellszakmába is, végül sokkal nagyobb sikereket ért el Instagram-influenszerként. Izgalmas utazós fotóit nagyon sokan kedvelik.

2017-ben az orosz modell, Ekaterina Lisina jelent meg a színen, aki 205 centiméteres magasságával és 133 centis lábaival új világrekorderként került be a Guinness Rekordok Könyvébe. Abban az évben hivatalosan ő lett a világ legmagasabb modellje, és egyben leghosszabb lábú nője.

Korábban a nemzeti csapatban kosárlabdázott, majd modellként kezdett új karriert. Nem csak hosszú, hanem kifejezetten formás, tónusos lábakkal rendelkezik, és az alakja is figyelemre méltó.

Az ötvenéves Nadja Auermann a kilencvenes évek szupermodellje volt, pár éve pedig visszatért a kifutóra. Annak idején ódákat zengtek a magazinok tökéletes testarányairól: a 180 centiméter magas modell majdnem 112 centis lábhosszal rendelkezik. Egyszer a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült a világ leghosszabb lábú manökenjeként, és ő valóban nagy karriert futott be a divat világában.

A legnevesebb divatmagazinok címlapján, és a leghíresebb divatházak kampányaiban szerepelt, valamint rengetegszer sétált fel-alá a kifutón luxusruhákban. Olyan márkáknak dolgozott, mint a Louis Vuitton, a Dolce & Gabbana, a Chanel, a Valentino, a Thierry Mugler, a Dior, az Yves Saint Laurent – és még javában lehetne folytatni a sort.

Ana Hickmann számára is meghozta a sikert különleges testfelépítése. A 186 centi magas modell 120 centiméteres lábaival került be egykor a rekordok könyvébe. Modellként a Victoria’s Secret, a L’Oreal, a Wella, a Nivea, és a Clairol reklámjaiból lehet ismerős, de szerepelt a Sport Illustrated Swimsuit dél-afrikai kiadásában, és a brazil Vogue címlapján is. Manapság inkább csak üzletasszonyként tevékenykedik, saját napszemüveg-, ruha-, és ékszermárkája van, de kozmetikai vonalon úgyszintén terjeszkedik. Emellett brazil tévéműsorokban szerepel.

Chase Kennedy Amerika leghosszabb lábú nője, legalábbis 2017-ben még ő tartotta a címet. Majdnem 130 centiméteres lábakkal büszkélkedhet a 195 centi testmagasságú modell, aki nem mellesleg sportos, feltűnően csinos alakkal rendelkezik.

Dji Dieng az UNESCO, és számos jótékonysági szervezet nagykövete, emellett pedig ismert manöken, szupermodell. Közel 123 centiméteres lábhosszával még a kifutón is feltűnő jelenség, de az arányait elnézve, a combhosszúsága éppúgy különleges.

A szlovák származású Adriana Karembeu sokáig Párizsban modellkedett. Nem csak 125 centis lábain akad meg az ember szeme, hanem angyalian bájos arcán is. Gyermeke születése óta leginkább az anyaság foglalkoztatja, már csak kisebb reklám- és magazinfotózásokat vállal.

Bár az extrém hosszú lábak valóban ámulatba ejtő, ritka adottságnak számítanak, nem feltételei a vonzó külsőnek. Egy átlagos vagy alacsony termetű nőnek is lehetnek csodálni való, szexi lábai.

Kiemelt kép: Peter White/Getty Images.

  • Megosztás: