A vizes hatású frizura azt a látszatot kelti, mintha egy nyári zápor frissítette volna fel a megjelenést. Lehet ízlésesen és stílusosan variálni, de persze, könnyedén bakiforrássá válhat, ezért nem árt ihletet meríteni hozzá, mielőtt felkerül a zselé és a wax. Az alábbi híres nők már jó ideje rákaptak a trendre, és nem nyúltak mellé vízfényű tincseikkel.

hirdetés

A kilencvenes évekből számos hajtrend visszatért már idén, melyek elképesztő nagy sikernek örvendenek, és alaposan feldobják a nyári divatot. Nemrég egy újabb, igazán különleges frizurastílus került elő a múltból, ami az egész megjelenést uralja, éppen ezért, nem árt körültekintően elkészíteni.

A vizes hatású haj korábban a férfiaknak és a nőknek is nagy kedvence volt, a divatmagazinok oldalain is számtalan formában lehetett vele találkozni. Úgy tűnik, nem csak kósza fellángolás volt, hiszen napjainkban is gyakran felbukkan a kifutón, és sok híres nő előszeretettel mutatkozik tincsesre zselézett frizurával a vörös szőnyegen.

A vizes hatású frizura újra divatos

Egy csodásan beszárított, dús frizura mindenkinek fel tudja dobni a megjelenését, és a volumennövelő hajvágások is teljesen új keretet adnak az arcnak. Ez a visszatérő trend azonban felborítja a loknikról alkotott sztereotip elképzelést. A vizes hatású frizura ugyanis lelapult hatást kínál és kissé olajos látszatot kelt, de ha jól dizájnolják be, nem téveszthető össze a zsíros, ápolatlan hajjal.

Azért, hogy ne mutasson csapzottan ez a frizura, a fodrászok elég sok mindent megtesznek. Különféle hajformázó készítményekkel fixálják a tincseket, melyek csillogó effektet kapnak, így jön létre a vizes hatás. A legfontosabb trükkje az, hogy nem csak a hajtövek kapnak a zseléből és magas fényű waxból, hanem a hajvégekre éppúgy felkerülnek a kencék.

 

Zendaya gyűrűgöndör loknijait bizonyára nehéz kordában tartani, a vizes hatású frizura éppen ezért ideális hajviselet számára. Szív alakú arcát gyönyörűen kiemeli a hátrafésült hajkorona, és nem utolsó sorban elegáns hatást keltenek a lesimított fürtök. A színésznő ezáltal megtartja természetes hullámait, rendezett frizurája mégis tökéletesen passzol a sikkes ruhaválasztásaihoz.

 

Margot Robbie mézszőke hajával is nagyon mutatós ez a hajtrend. A 31 éves színésznő nem a Zendaya által viselt, teljesen hátrafésült fazont választotta. Ő inkább a hajmosás utáni megjelenésre emlékeztető, lágyan befésült fazont választotta. Nyári ruhájával és friss, napsárga szemsminkjével csodásan harmonizál a waxolt frizura, ami olyan hatást kelt, mintha épp a tengerpartról csöppent volna oda egy partira.

Világos és a sötét hajon is jól mutat a vizes hatás

A színésznő fodrásza nem törekedett a betonkemény fixálásra, meghagyta a tincsek lágy esését, ezzel fokozta a vízparti hangulatot. Ha nem nehezülnek el a szálak zselében tocsogva, a szőke haj világos árnyalatai is jobban érvényesülnek.

 

Kim Kardashianról elmondható, hogy úgy viseli a vizes hatású hajat, mint senki más. Számára ez a stílus csak úgy jöhet szóba, ha a tincsek elég csillogást kapnak, és természetes hullámokban omlanak le a vállára. Általában ilyenkor a teljes megjelenése összhangban van: olajoktól csillog a bőre, és fényes latexdresszre, vagy gézre emlékeztető textilrojtokból álló estélyire esik a ruhaválasztása. Így olyan hatást kelt, mint egy tengeri sellő, aki a víz alól felbukkanva beszökött egy pompázatos buliba.

 

Ashley Graham imádja megmutatni telt alakját és kiemelni természetes szépségét. A vadóc megjelenéshez így remekül passzol a hanyag eleganciával megalkotott vizes hatású frizura.

 

Gigi Hadid porcelánszerű bőrét és bájos arcát gyönyörűen kiemeli a kissé szokatlanul rendezetlen, kócosan tincses, vizes csillogású frizura. Azonban egy szexis vörös rúzzsal és egy divatos napszemüveggel nagyszerűen kiegyenlítette megjelenésében a nőies és bohém elemeket.

 

Cindy Crawford 19 éves lánya, Kaia Gerber is előszeretettel viseli ezt a frizurát. Az egészen rövid, bob fazonú haját könnyen le lehet simítani anélkül, hogy zilálttá válnának és széthullanának a tincsek. Számára ez a divat kifinomult, nőies és laza stílusban egyaránt viselhető.

Az új hajtrendre a Versace is felkapta a fejét. Nyári kampányában a modellek kivétel nélkül vizes hatású frizurát viseltek.

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotók: Steve Granitz/WireImage, Edward Berthelot/GC Images, Karwai Tang/WireImage, Rune Hellestad – Corbis/Corbis, Dia Dipasupil/FilmMagic, Theo Wargo/WireImage, Toni Anne Barson/WireImage, George Pimentel, C Flanigan/FilmMagic, Pierre Suu, Claudio Lavenia/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés