A divat manapság azt hirdeti, hogy nem létezik élesen elkülönülő plus size kategória, hiszen számos olyan fazonvariáció akad, amely vékony és teltkarcsú alkaton egyaránt jól mutat. Ezért a tervezők többsége nem készül külön kollekciókkal gömbölyded idomokra szabva, hanem inkább a szabásokkal trükközik, illetve kibővíti a méretsort. A Versace szintén az új elveket követi, nyári repertoárjának számos darabját teltkarcsú modell is viselte a kifutón és a kampányokban.

hirdetés

A vízi világ tematikájú nyári kollekciója óriási sikert hozott a Versacénak. A lélegzetelállítóan szép divatbemutatóra és a kampányfotózásokra nem csak a legismertebb modelleket hívták meg, hanem a legkülönfélébbeket is. A gyönyörű teltkarcsú modellek között szerepelt a magazinok kedvence, Alva Claire, és hatalmas rajongótábornak örvendő Precious Lee.

Teltkarcsú és vékony modell is bemutatja ugyanazokat a ruhákat

Habár a kollekcióban számtalan ruha szerepel, és minden modell egyedi szettet kaphatott volna, Donatella Versace divattervezőként és cégvezetőként máshogy szerette volna reprezentálni a divatos darabokat. A márka ugyanis a testpozitív szemléletet támogatva, teltkarcsú és vékony modellen egyaránt bemutatta egyes kreációit.

A képek arra hívják fel a figyelmet, hogy nem kizárólag egy méretre lettek megálmodva a ruhák, több testalkaton is jól mutatnak. Ezáltal több nőt tudnak megszólítani, hiszen hiába a kibővített méretsor, a telt idomú hölgyek figyelmét nem biztos, hogy felkelti egy olyan ruha, amit kizárólag nádszálvékony modellek reklámoznak.

A nőies formákat és a karcsú derekat egyaránt gyönyörűen kiemeli a Versace szoknyája. Különleges pántos dizájnjának köszönhetően, több fedetlen bőrfelületet is szabadon hagy.

Az Elle magazin címlapfotózásán Alva Claire ugyanezt a Versace szoknyát viselte. Szabása miatt ez a darab többféle testformán képes jól mutatni, így teltkarcsú és vékony nők éppúgy dögösnek érezhetik benne magukat.

A Versace egy másik teljesen testhezálló dressze is különböző alkatokon volt látható, azonban mindkét hölgy sikeresen önmagára talált benne. Ezzel is bizonyította a márka, hogy ugyanaz a ruha többféle alkatú nőnek jól állhat, persze nem mindegy, milyen a fazonja.

Kiemelt kép: Handout/Versace Press Office/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés