Vannak, akik az ecsetre, míg mások a szivacsra esküsznek, ha alapozó vagy korrektor felviteléről van szó. Ez a nő pedig egy összetekert zokni segítségével oldotta meg a smink felrakását, és saját maga is meglepődött az eredményen.

hirdetés

Még a szakemberek között is megoszlanak a vélemények arról, hogy melyik sminkeszköz a legoptimálisabb a folyékony korrektor és alapozó felvitelére.

Abban mindenki egyetért, hogy bármennyire is kényelmes megoldás, az ujjbeggyel történő felkenés nem a legjobb módszer, hiszen még a tisztán tartott kézről is átkerülhet felesleges zsír az arcbőrre, ami a sminkkel keveredve a pórusok eltömődéséhez, illetve pattanások kialakulásához vezethet.

Persze ugyanez a probléma az ecsetek, szivacsok esetében is felmerülhet, ha csak ritkán, vagy nem megfelelően tisztítja őket az ember lánya. Ám, más okból is fontos lehet a helyes sminkeszköz megválasztása: például a beauty blender előnye az ecsettel szemben, hogy a finoman ütögető mozdulatokkal felvitt festék nem hagy foltos sávokat, és nem kelt maszkhatást.

Szivacs helyett zokni: mi történik, ha így kerül fel a smink?

A blogger egy enyhén bolyhos belsejű, puha zoknit választott a feladatra. Először kifordította, hogy a sörtés felülete érvényesüljön, majd felgöngyölte, hogy kézbe illő, kis gombolyagot kapjon.

Az alapvetően szép, de oldalt enyhén texturált bőrén a szokásos módon kezdte a sminkalapot, egy pórusfinomító kencével, amit az ujjaival kent fel. Arcának bal felén szivacsot használt az alapozó eloszlatásához, a szokásos ütögető módszert követve. Jobb oldalon a feltekert zoknit alkalmazta. Nem a pamutfelületre, hanem a bőrére nyomta rá a folyékony alapozót, a sminkeszközzé avanzsált zoknit csak az egyenletes elkenéshez használta hasonló módon, mint a beauty blendert.

 

Bár a különbség első blikkre nem annyira szembetűnő, alaposan megvizsgálva észrevehető, hogy a zoknis alapozással simább bőrfelszínt kapott, az állkapcsa felett lévő hepehupák szinte teljesen eltűntek. Mégsem maszkszerű a smink, igaz, sokkal jobb fedést biztosít így. Azt is megmutatja, hogy az anyagon csak kevés festék tapadt meg, míg a szivacs többet felvett belőle, tehát egy kicsit gazdaságosabb ez a megoldás, persze, ha azt vesszük, többszöri mosást, tisztítást igényel, ami macerásabbá teszi a sminkelést.

A korrektort és a fixáló púdert szintén szivaccsal oszlatja el a bal orcáján, jobb oldalon pedig zoknit használ erre a célra. Ennél a műveletnél őszintén szólva nem tapasztalható kiugró különbség, mindkettővel szép, kielégítően sima felületet kap. A pirosító felrakásakor ecsetre vált a blogger, majd újra átlapogatja az arcát a zoknival, hogy megszabaduljon a felesleges festéktől és egyenletes, sima bőrképet kapjon.

A zoknival kapott eredmény meggyőző ugyan, de ezt az eszközt érdemes minden sminkelés után kimosni, hiszen az összes felesleges festéket a felületén gyűjti össze. Igaz, mosógépben könnyen tisztítható, azért nehéz elképzelni, hogy egy-egy alapozás után rögtön mosást indít az ember. A megoldás az lehet, ha egyszerre több zoknit tartogatsz erre a célra.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés