Bár nem muszáj mindent ecsettel felvinni, néhány sminkművelet esetében jobb, precízebb eredményt érhetsz el, ha megvannak hozzá a megfelelő eszközeid.

hirdetés

Rengeteg sminkecset létezik, és némelyik igen borsos áron kapható. Ám nem muszáj mindet beszerezned a mindennapi sminkrutinodhoz, kivéve persze, ha bonyolultabb technikák alkalmazásán gondolkodsz. Amennyiben az alap nappali és alkalmi sminkek elkészítése a célod, nyolcnál több ecsetre nem lesz szükséged.

Az alábbi képen láthatod, hogy milyen nagyságú, formájú és hegyű eszközök könnyíthetik meg számodra a festék felvitelét. Nyilván attól is függ, mennyire nélkülözhetetlenek számodra, hogy használsz-e folyékony alapozót vagy korrektort, esetleg szoktál-e a szemhéj árnyalásával kísérletezni.

A folyékony alapozót nagyfejű, dús, puha ecsettel kenheted fel egyenletesen a bőrödre. Bár van, aki inkább a sminkszivacsokra esküszik, az ecsetek valamivel tartósabbak. A korrektor elegyengetését a kisebb, zömökebb végű eszközök segítik a legjobban.

A nagy, pomponszerű pamacsokkal a matt felületet biztosító púdereket és fixáló porokat lehet szépen feltenni, hiszen nem vesznek fel sokat belőlük, így elkerülheted a maszkhatást. A pirosító és bronzosító ízléses felrakását az arccsonthoz igazodó ferde, de kövér ecsetek garantálják, így a kialakításukról könnyen felismerheted őket.

A szemhéjfestékekhez ugyan gyakran tartozik applikátor, azokkal nem lehet tisztán és szépen rétegezni a pigmentszemcséket, több hátrányuk van, mint előnyük.

A füstös szemfestéshez kétféle ecsettípust érdemes beszerezni: a hosszabb szőrű, kicsi, de vaskosabb fejű eszköz a szemhéjárnyalók elsatírozására és összemosására szolgál, míg a kicsi, laposabb fejű társa a por állagú szemfestékek felvitelére alkalmas. A kicsivel precízebben dolgozhatsz, ha az alsó pillasort is át szeretnéd satírozni, a naggyal pedig az árnyékolást oldhatod meg egyszerűen.

Ha nem használsz szemhéjtust, akkor a ferde hegyű, precíz vonalhúzásra alkalmas ecseteket el is felejtheted, de, ha olykor-olykor előkerül egy krémes vagy gél állagú tus a neszesszeredből, érdemes beruházni erre az eszközre, mert nagyon szépen lehet vele dolgozni.

A kúphegyű ecsetek nemcsak a folyékony rúzsok maszatmentes használatát könnyítik meg, hanem a krémes verziókat is egyszerűbben felviheted velük a szádra. Kialakításuknak köszönhetően tűpontosan követik az ajkak ívét.

  • Megosztás:
hirdetés