A vörös rúzs tényleg tartós lesz, ha egy kicsit trükkösebben kened fel. Hihetetlenül egyszerű sminkpraktika terjed a neten, amitől egész nap stabil marad a gyönyörű ajakszín.

hirdetés

Így lesz tartós a vörös rúzs

Valószínűleg minden nőnek ismerős az az érzés, amikor a vörös rúzs elkenődik vagy lekopik egy-két óra után, és nincs alkalom vagy lehetőség arra, hogy korrigálja a sminkjét. Nincs is idegesítőbb annál, mint amikor a tökéletesen felkent ajakárnyalat kifakul, és végül teljesen lerombolja a megjelenést. Ilyenkor persze mindenki észreveszi, hogy valami kis bibi történt a sminkkel, így még az önbizalom és a felszabadultság is pillanatok alatt elillan.

Vannak, akik úgy próbálják tartóssá tenni a vörös rúzst, hogy csak óvatosan isznak a pohárból, és csak finoman csipegetnek az ételből, hogy az élénk tónus ne szenvedje kárát a vacsorának. Valljuk be, ez nem feltétlenül a legjobb megoldás. Enni és inni kell, ráadásul nem lehet minden egyes percben azon aggódni, hogy a rúzs vajon a helyén van-e, vagy a fele már a fogunkon ékeskedik.

Egy másik hiper-szuper ötlet, hogy eleve tartós rúzzsal kell próbálkozni, amelyeket sokszor úgy hirdetnek, hogy 12, illetve 24 órán át fixen az ajkakon maradnak. Sajnos a legtöbb vörös rúzs igencsak sérülékeny, ötletes marketingszövegek ide vagy oda. Nagyon sok ajakkence ráadásul, amelyekre ráaggatják az ultratartós és extra erős jelzőt, durván szárítja az ajkakat. Ezáltal az eredmény tényleg hosszú távon látható lesz, azonban összességében nem marad üde és esztétikus.

Ez a TikTokon elterjedt sminktrükk úgy tűnik, hogy mégis megoldja a vörös rúzs problémáját. A vlogger szerint ezzel a technikával garantáltan egész nap fennmarad a látványos ajakszín.

 

A trükk egyébként egyáltalán nem bonyolult, csak pár lépésből áll. Először is felkeni a vörös rúzst a szokásos módon, majd egy szalvéta segítségével eltünteti a felesleget. Fontos, hogy nem elegendő csak pár alkalommal letapogatni a plusz vörös rétegeket, addig kell ezt a folyamatot csinálni, míg a szalvétán az ajaklenyomat teljesen láthatatlanná válik.

És itt jön az igazi furfang. Egy szimpla púderrel áttapicskolja a száj területét. Tulajdonképpen ezzel zárja le az első réteg ajakkencét, miközben egyúttal egy tapadós alapot képez a felső rétegnek. Ezután újra felkeni a vörös rúzst a szokásos módon, s voilà, az eredmény gyönyörű és garantáltan tartós!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés