A vékony szálú haj formázása nem egyszerű feladat, hiszen könnyen lelapulhatnak és unalmas hatást kelthetnek a tincsek. Ez különösen igaz akkor, ha egy hosszabb bobfrizurád van, vagy vállig érő fazont viselsz. Ám nem kell rögtön a volumennövelő kencék után kapni, mivel pár ügyes praktikával igazán csinos és dús hatású frizura készíthető.

hirdetés

A vékony szálú haj egyik legnagyobb hátránya, hogy hamar összeesik a belőle készült frizura, így sokkal kevesebbnek tűnik a hajtömeg, mint amekkora valójában. A finom, erőtlen szálak könnyen lelapulnak, egyenes tincsek esetén pedig ez a hatás még jobban érvényesül. Hajmosás után egy-két nappal már lapos hatást kelthet a hajmennyiség, amit a legtöbben száraz samponnal vagy gyakori hajmosással igyekeznek orvosolni.

Ám egyik megoldás sem ideális, hiszen a száraz sampon hosszabb távon károsíthatja a fejbőrt, ezért azt csak hetente maximum egy alkalommal használd. A túlzásba vitt hajmosás sem a legjobb módszer, ezért inkább a volumennövelő frizurákat érdemes bevetni.

Előfordul azonban, hogy a gondosan beszárított frizura reggelre lapos, unalmas hatást kelt. Vékony tincsek esetén erre különösen nagy az esély. Ám ilyenkor sem érdemes leragadni a klasszikus copfnál.

3 nőies frizura, ami mentőöv lehet vékony szálú haj esetén

Ha nőies, mutatós kiengedett frizurára vágysz, akkor készíts laza loknikat. Nem kell nagyon precíznek lennie a göndörítésnek, a szélfútta, lágy esésű hatás sokkal célravezetőbb, mint a kimért, gondosan belőtt hullám.

Hajsütő vasat vagy hajvasalót egyaránt használhatsz. Elsőként lazán csavard fel az alsó részeket, majd a természetes hatás érdekében jöhet pár tincs fentről is. Így a hajtöveket is megemelik a fürtök, és sokkal dúsabb hatást kelt majd a végeredmény. Amikor végeztél, az ujjaiddal fésüld szét a loknikat.

 

A tarkóra helyezett lezser konty valódi jolly joker, amit szimpla hétköznapokon vagy elegáns alkalmakra éppúgy elsüthetsz. Ez a hajviselet könnyedén elkészíthető vállig érő frizurából, sőt, a valamivel rövidebb tincsek sem jelentenek akadályt. Csupán hullámcsatra lesz hozzá szükség. Részletes útmutatót pedig a videóban találsz hozzá.

Ha inkább az egyszerűséget kedveled, akkor bevetheted a közkedvelt copfot, amit a szokásos módon érdemes elkészíteni. Vékony szálú haj esetén fogd magasabbra, illetve be is göndörítheted a tincseket, amitől pluszvolument kap a frizura.

A hátrasimított haj ideális lehet számodra, amennyiben nem akarsz egész nap azon izgulni, mikor lapulnak le a hajtövek. A magasra fogott copf a szeles időjárás próbáját is lazán kiállja, így nem kell óránként igazgatni a frizurádat. Ráadásul ezt a hajviseletet roppant egyszerűen izgalmasabbá teheted különféle csatokkal, esetleg egy mutatós hajgumival vagy kendővel.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés