A félhosszú haj formázása olykor nem egyszerű, hiszen kiengedve könnyen elveszítheti tartását, különösen, ha vékony szálú. Ez megnehezíti a frizurakészítést, mert az erőtlen tincsek kiengedve csak laposkán lógnak, a szélfútta kontyokhoz pedig gyakran kevésnek, rövidnek bizonyulnak. A lelapuló hajkorona az egész megjelenést unalmassá teszi, de van pár egyszerűen elkészíthető hajviselet, amihez nem kell erőlködni a szálak felturbózásával, mégis feldobják a küllemet.

hirdetés

Vékony szálú haj esetén sokan rövidebb fazont választanak, hiszen a lépcsőzetes vágással sokat tud csalni a fodrász. A rétegezett hajviselet a fokozatos vágásoknak köszönhetően dúsabbnak mutatja a loboncot. A beszárítás így lényegesen egyszerűbb, de a vállig érő, félhosszú frizuráknál gyakran többet kell trükközni a volumen megtartásáért.

A kiengedett haj egy idő után egyébként is monotonná válik, viszont az sem opció, hogy naponta loknikkal, tupírral, és egyéb hajtőemelő fortélyokkal kísérletezgessen az ember. Előfordul, hogy ilyesmire nincs idő, és a szálak is hamarabb tönkremennek, ha folyton macerálva vannak. Néhány trükkös frizurakészítéssel azonban elkerülheted, hogy folyton összeessen a hajtömeged, és változatosabbá teheted a megjelenésedet.

Sikkes frizurák félhosszú hajból: a vékony szálú haj sem akadály

Akár rétegezett vágás nélkül is tud újat mutatni a félhosszú frizura. Pár változtatással könnyedén kihozhatod a maximumot a lelapuló, vékony szálú tincsekből, amelyek sokkal dúsabb hatást keltenek, és a küllemet is megdobják.

A félhosszú frizura formázása elsőre nehéz feladatnak tűnhet, hiszen nem enged meg olyan sok variációt, mint a hosszú haj, és nem rendelkezik olyan szuper tulajdonságokkal, mint a rövid fazon, amit némi hajformázó és egy körkefe segítségével egész napra fel lehet turbózni. Ha nincs frufru és nem oldja meg a textúrát a lépcsőzetes vágás, a beszárított frizura valószínűleg hamar a fejre lapul. A monotóniát azonban megtörheted néhány egyszerű hajviselettel: a váll alá érő tincsekből könnyen készíthetsz mutatós fonatot, vagy trükkös copfot.

Az első frizurához helyezd át a választékot oldalra, így optikailag sűrűbbnek, tömöttebbnek tűnik a hajtömeg. Ezután a videón látható módon készíts két egyszerű fonatot. Ha nem vagy profi, akkor csattal egyaránt letűzheted a tincseket, a végeredmény ugyanaz. Idén nagyon divatosnak számítanak a hajkiegészítők, sok csinos apróságot találhatsz az üzletekben.

 

Másodízben a vlogger, egy egyszerű parkettafonást készít a homlokánál lévő tincsekből. Ehhez elsőként fogd hátra a hajad, így nem lesz zavaró formázás közben. Ezután készítsd el az apró fonatot az első szekcióból. A harmadik frizura igazán egyszerű, hiszen csak félig feltűzött variáció. Ehhez tupírozd meg egy kicsit a loboncod, majd egy erős csattal fixáld hátul.

A következő hajviselethez középen legyen a választék, majd a videón látható módon csavard meg az arc melletti tincseket. Fixálás után fogd hozzá a frizurád többi részét, majd egy hajgumival kösd össze. Egy izgalmas copf lesz a végeredmény, ami megnöveli a volument, és sokkal csinosabbá teszi a megjelenést.

A két utolsó frizura egy egyszerű copf, illetve konty. Mindkét esetben tupírozással kezd a folyamatot, majd a tarkón gumizd meg a loboncot. Nem muszáj túlságosan szorosnak lennie, hiszen így nem lapul le annyira a hajtömeg. Az arcél mellett nyugodtan kihúzhatsz pár tincset, így igazán lezser, sikkes hatást kelt majd a megjelenés.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés