Szép lassan végre eljutott a divat a természetes hatású műszempillák korszakáig, de úgy tűnik, most mégiscsak visszakanyarodik a korábbi túlkapásokhoz. Az őszi trendekben már a drámai legyezőpillák is felbukkannak, melyek nem éppen a finom, visszafogott látványra hajtanak.

hirdetés

A műszempillák nem számítanak újdonságnak, már évtizedek óta kaphatóak a drogériákban a felragasztható verziók. A soros vagy tincses kivitelezés igazán praktikus, mivel otthon felhelyezhető, illetve leoldható. Egyetlen hátrányuk, hogy nem túl tartósak, ezért nem alkalmasak mindennapi viseletre. Ezzel szemben az épített pillák sokkal természetesebb, tartósabb hatást garantálnak, hiszen a szálak egyenként kerülnek fel.

Bár ezekből is léteznek hosszabb verziók, a legtöbb nő mégis inkább a természetességet helyezi előtérbe. Éppen ezért lepett meg mindenkit a legújabb trend: a sminkesek száműzték a kifutóról az esztétikus műszempillákat, és legyezőszerű szálakat applikáltak fel a modellekre. A végeredmény sokkoló, az óriás pillákkal akár még sepregetni is lehetne.

Egyik-másik a szemöldökig ér, és ordít róluk, hogy nem igaziak

A gigantikus műszempillák Marc Jacobs őszi-téli kollekciójának bemutatóján bukkantak fel először. Az óriáspillák ötletét a ruhák adták, hiszen a márka új gyűjteménye elképesztően extrémre sikerült. A formabontó ruhákhoz különleges smink passzol, ezért a szakemberek kitalálták, hogy a modellek megjelenését hatalmas szálakkal dobják fel, amitől úgy néztek ki, mint a kirakati babák.

A szépségbloggerek szinte azonnal rákaptak a gigantikus pillákra, a divatfotókon ugyanis jól mutatnak, és sokkal látványosabbá teszik a tekintetet.

A mindig vagány és bevállalós Lizzo is kipróbálta a trendet, aki feltűnő szemsminkkel kombinálta a hatalmas pillákat. Így a végeredmény igazán drámai lett.

A legyezőszerű pillákra egyre többen mondanak igent, pedig nem sok előnyük van. Hatalmasak, ezért mindennapi viseletre semmiképp sem alkalmasak. A hosszú, nehéz szálak megviselik a természetes pillákat, ezért azok idővel könnyebben törhetnek. Praktikusnak sem mondanánk, mivel éjszaka összeakadhatnak, és reggel időbe telik a kifésülésük. Úri huncutságnak és a kifutóra ideális, látványos, ám mindennapokra semmiképp sem ajánljuk.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés