A szép, tartós smink elkészítése nem egyszerű feladat, ezért gyakran időigényes. Sok nő azonban, nem szeret órákat a tükör előtt eltölteni. Ám a megfelelő technikák elsajátítása után pofonegyszerűen kivitelezhető a egységes makeup, ami egész nap csodássá teszi a megjelenést.

hirdetés

Az egységes, tartós smink a legtöbb nőnek problémát okoz, hiszen a nap folyamán a nem megfelelően előkészített orcáról a festék elmászkálhat, ami leronthatja az egész megjelenést. Sokan ezért inkább a minimalizmus mellett döntenek, és lemondanak az előnyös makeupról. Pedig a visszafogott arcfestés fiatalító erővel bír, letisztulttá, elegánssá teszi a küllemet.

A sminkelésnek vannak fontos lépései, melyeket nem szabad elsietni, kihagyni. Ha ezek kimaradnak, akkor drága termékek esetén sem éred el a kívánt hatást.

Egyszerű lépések, melyekkel tartós lesz a smink

A sminknek nem kell bonyolultnak lennie, hiszen nem az a cél, hogy egy valóságos műremeket pingálj fel minden reggel az arcodra. A túl sok festék felülete porózussá válhat, ami mű hatásúvá teszi a kinézetet, ezért jobb, ha inkább a jó textúrával rendelkező kencéket használod vékony rétegben. Ebben az esetben a makeup az orca előnyös részeit emeli ki, miközben egységesíti az arcbőrt, eltakarja az apróbb egyenlőtlenségeket, szeplőket, pigmentfoltokat.

Primer

A primer használatát sokan nem tartják lényegesnek, pedig ez az egyik legfontosabb lépés. A kence előkészíti a bőrt a sminkelésre, összébb húzza a pórusokat, és megakadályozza, hogy a nap folyamán elcsússzon a festék. Különösen hasznos abban az esetben, ha egész nap sminket viselsz. Manapság már vannak speciális termékek is, ezek a szemhéjakat készítik elő.

Alapozás

A tökéletes alapozó kiválasztása nem egyszerű feladat, rengeteg olyan szempontot figyelembe kell venni, amelynek jó, ha megfelel a termék. A legfontosabb, hogy minden esetben passzolnia kell a bőrtónushoz, nem üthet el, mivel így nevetségessé válhat a megjelenés. A túlságosan nehéz kencék nem túl praktikusak, mivel eltömíthetik a pórusokat, megülhetnek a mosolyráncokban, maszkhatásúvá tehetik a makeupot.

Minden esetben könnyű textúrájú terméket válassz, mely jól fed. Zsíros vagy kombinált bőrre akadnak olyan speciális alapozók, melyek nem engedik kifényesedni a T-zónát. Az alapozót felviheted szivaccsal vagy ecsettel, ám minden esetben dolgozd el alaposan a bőrfelületen. A nyakat sem szabad kihagyni, csak így lesz egységes.

Korrektor

A korrektornak egy árnyalattal világosabbnak kell lennie az alapozónál. Ez még nem feltűnő, mégis jól eltakarja a szem alatt megjelenő sötét karikákat, apróbb pigmentfoltokat, pattanás utáni hegeket. A kencével nem szabad túlzásba esni, elég, ha csak a kritikus területekre kerül fel.

Nem muszáj folyékony korrektort választani, pár apróbb bőrhiba esetén elegendő a kompakt vagy stickes termék.

Púder

A kompaktpúder nagy segítség lehet a nap folyamán, mivel könnyen felfrissíthető vele a smink. Az árnyalat ebben az esetben is nagyon fontos, nem lehet túl sötét vagy világos. A nyakat pedig most se hagyd ki.

Szemsmink

A szemsmink okozza a legtöbb fejtörést, hiszen a sminkesek és az ügyes bloggerek elképesztő alkotásokat pingálnak az arcukra pár perc alatt. Sajnos a művelethez elég sok gyakorlásra és időre van szükség, ám egy egyszerű variációt könnyedén összedobhatsz.

A hétköznapokon nem kell túlságosan bonyolult makeupot készíteni, elég, ha természetes, bőrtónushoz passzoló árnyalatokkal, valamint szempillaspirállal emeled ki a tekinteted.

 

Képek: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés