A színes szemsmink reneszánszát éli, hiszen a vibráló árnyalatokból megkomponált makeup utoljára a nyolcvanas években volt ennyire népszerű. A trend fokozatosan tért vissza, az őszi-téli szezonban már minden mást háttérbe szorít. A feltűnő tónusokkal készült sminket a legtöbb nő túlságosan harsánynak gondolja a hétköznapokra, ám pár alapszabály betartásával sokat finomítható az összhatás.

hirdetés

A nyolcvanas évek eklektikus forgatagában a legtöbb nő a színes szemsminket preferálta. A divatmagazinokban a csinos modellek mindig feltűnő makeuppal pózoltak, és a kor népszerű énekesnői is legtöbbször szemöldökig felkent festékkel léptek színpadra. A kék, sárga vagy zöld színhez legtöbbször erős pirosító és rúzs is társult.

A túlságosan feltűnő kozmetikumok sokszor igazán nevetségessé, bazárivá tették az összhatást, így senki sem sajnálkozott, amikor a vibráló árnyalatú szemsminkkel kiegészített makeupok eltűntek a süllyesztőben.

Éveken keresztül a füstös szemsmink számított a legfelkapottabbnak, a művészi, satírozó mozdulatokkal kreált makeup igazán gyönyörű, ám kellően macerás. A magazinok fényes oldalain csodásan mutat, de a hétköznapokban kevés nőnek van ideje összedobni a tökéletes, színátmenetes sminket. Ezek után nem meglepő, hogy a bonyolult technikák egyre inkább háttérbe szorulnak, és újra az egyszerűség uralja a trendeket.

A színes szemsmink izgalmas formában tért vissza

Az idei sminktrendeket a lágy textúrák és a minimalizmus uralják. A nők elköszöntek a több réteg alapozótól, a kontúrpalettáktól, és újra reflektorfénybe kerültek a rózsás árnyalatú pirosítók, a púderesen lágy, krémes rúzsok. A szemsminkek úgyszintén átalakultak, már nincs szükség egymásra felkent rétegekre, elegendő, ha csupán egyetlen szín dominál.

A színes szemsmink a vibráló árnyalatok miatt elsőre túlságosan vadnak tűnik. Ám a megfelelő árnyalatú kozmetikumok lágyan emelik ki a szemeket, mégsem teszik túlságosan harsánnyá a megjelenést. Természetesen vannak praktikák, amelyeket érdemes alkalmazni.

A kevesebb több

Ha egy átlagos hétköznapon szeretnéd feldobni a megjelenésed a színes szemhéjpúderral, akkor nem muszáj vele túlzásba esni. A legtöbb árnyalat elég feltűnő már önmagában is, ezért elég egy színnel kiemelni a tekintetet. A mozgószemhéjat kihagyhatod, elég a szemzugba felvinni a kozmetikumot, így még finomabb lesz a végeredmény.

Különös elemek

Idén nagyon divatosnak számítanak a különféle geometrikus elemek, és a meglepő formájú tusvonalak. Rengeteg sablont lehet kapni, amelyek segítenek meghúzni a tökéletes vonalakat. Bátran kísérletezhetsz ezekkel is, hiszen nem túl hivalkodóak, mégis a szemekre irányítják a figyelmet.

Egyszerű színek

A nyolcvanas években a smink minden része elképesztően színes volt, sokszor még a mozgószemhéjon is több szín ékeskedett. Ezzel szemben az új irányzatokban már csak egy tónus jelenik meg. Az egymáshoz közel eső árnyalatokkal trükközhetsz, ám ezzel sem szükséges túlzásba esni, fő a minimalizmus!

A színes szemsmink mellé már nem szükséges más részét is kiemelni az arcnak. Jöhet egy lágy alapozó vagy púder, esetleg egy leheletnyi pirosító, ám az erős rúzs jobb, ha nem kerül fel. A szemtus, szempillaspirál használatot is elhagyhatod, így minden figyelmet a vibráló árnyalatok kapnak.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés