Az ünnepi manikűr fontos része a megjelenésnek, hiszen a csillogó, mutatós körömfestések még az egyszerű, kis fekete ruha esetén is feldobják az összhatást. Pont ezért nem maradhat el szilveszterkor, hiszen ilyenkor belefér egy kis ragyogás, még akkor is, ha a hétköznapokban az egyszerűséget szereted.

hirdetés

A rendezett körmök elengedhetetlenek a csinos küllemhez, manapság pedig már változatos technikákkal, eszközökkel készíthetjük el a kiválasztott manikűrt. Ám a mutatós mintákkal legtöbbször sokat kell pepecselni, ezért a legtöbben csak egy árnyalattal lakkoznak. A hétköznapokra ez ideális, de az ünnepi időszakban belefér egy kis csillogás. Jöhetnek a flitterek, a strasszok vagy a feltűnő színek!

Szerencsére nem minden körömmintával kell órákat eltölteni, vannak egyszerű festések, melyeket otthon úgyszintén könnyedén elkészíthetsz. Az ünnepi manikűrhöz nem szükséges feltétlenül rengeteg körömlakk, vannak olyan variációk, melyek csupán pár színt igényelnek .

Pofonegyszerű csillogó minták, melyekkel szebb lesz az ünnepi manikűr

Ebben a videóban tíz, könnyen elkészíthető körömmintát találsz, amelyekhez csupán átlátszó lakkra, feketére, illetve csillámporos festékre lesz szükség. Természetesen a színeket tetszés szerint felcserélheted, váltogathatod. Trükközhetsz az egyes tónusokkal, sőt, akár a szerelésed színéhez igazíthatod a manikűröd.

A festések nagy részéhez nincs szükség speciális eszközre, az apró pöttyöket fogpiszkálóval vagy ecsettel egyaránt felviheted. Ha rendelkezel vékonyabb applikátorral, akkor szép, vékony vonalakat rajzolhatsz, ez megkönnyíti a körömfestést. Ám az sem gond, ha nincs.

 

A különféle mintákat kedved szerint variálhatod. Nem muszáj minden körmödet kifesteni, az is mutatós, ha csupán egyetlen motívum szerepel. A többi lehet egyszínű. Az átlátszó körömlakkot is feldobhatod feketével és csillogós árnyalattal, így sokkal izgalmasabb hatást kelt, mégsem lesz túlságosan hivalkodó a végeredmény.

Az aranyat adagolhatod finoman, így csak minimálisan fog csillogni az ünnepi manikűr. Ám választhatsz vagányabb festést is: lehet a fekete az alapszín, majd erre felkerülhetnek a fényes minták. Szintén jó választás, ha a fényes fedőlakk mellé beszerzel egy matt hatásút, ez a kence igazán látványossá teszi a körmöket.

Bármelyik minta mellett döntesz, az garantált, hogy nagyon feldobja az ünnepi hangulatot, és sokkal látványosabb lesz a megjelenésed.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés