A szemsmink sokféle lehet, eltérő technikáit alkalmazva pedig nem csak a szemforma, hanem az egész arc megváltozhat. Ne gondolj nagy ördöngösségre, minden azon múlik, hogyan teszed fel a festéket, és milyen színhatásokat vetsz be. Mutatunk két egyszerű trükköt: az egyikkel liftinghatást kap az arc, a másikkal tágra nyílt, kerek szemeket varázsolhatsz magadnak.

hirdetés

Mindenkinek megvannak a már jól bevált sminkelési szokásai, amiket rutinszerűen végez el a tükör előtt. Ha jön egy új trend, akkor térünk el időnként a megszokott technikáktól és trükköktől, de többnyire a biztos utat választjuk ahhoz, hogy gyorsan csinossá varázsoljuk magunkat.

Ám érdemes olykor kicsit kísérletezgetni az ecsetvonásokkal, hiszen még a legegyszerűbb szemsminkkel is óriási változást érhetsz el, attól függően, hogy kerekíted, vagy inkább elnyújtod a szemformádat.

Így változik meg a szemforma, ha másképp kerül fel a szemsmink

Habár köztudott, hogy mennyire nagy különbségeket rejthet két eltérő sminkelési technika, sokszor önmagunkon nem tapasztaljuk a várt hatást. Ez a fiatal sminkes más-más szemsminket alkalmazott arcának egyik és másik oldalán, hogy megmutassa, milyen szembetűnő változást okoz, ha különféleképpen hangsúlyozzuk a szemformát. Így, egymás mellé állítva, tökéletesen látható, hogy a szemeket kerekítő és elnyújtó festés hatására az egész arc átalakul.

A videóban is látszik, hogy a blogger korántsem rendelkezik hangsúlyos, tágra nyílt szemekkel, ám néhány apró trükkel elképesztően kerekké tudja varázsolni a szemformáját. Ennek érdekében nem csak a külső szemzugot festi ki füstösre, hiszen így a liftinghatás jutna érvényre, hanem egyfajta körsatír-technikával viszi fel a szemhéjpúdert.

A szemhéjtus használata szintén döntő pont lehet. A rókaszemsmink lényege, hogy a tusvonal a pillasor felétől felfelé ível, vagyis túlfut a külső szemzugon, míg a kerek alakzatot a cicaszem egy speciális formájával, a pillatövek mentén ívelten húzott, vastag vonallal lehet elérni, ami a szemek külső sarkánál véget ér.

Ez a felemás smink jól érzékelteti, mennyit számít, hogy milyen technikával kerül fel a szemfesték és a tusvonal, ugyanis mindkettő egészen más keretet ad a tekintetnek, ezáltal optikailag az arc is más benyomást kelthet. Érdemes tehát játszadozni kicsit a szemfestési módokkal, hogy rájöjjünk, vajon melyik típus illik jobban arcunkhoz vagy személyiségünkhöz.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés